Care este temperatura optima in locuinta. "Daca in casa este prea cald, organismul nostru va suferi un soc"

Care este temperatura optima in locuinta.

Temperatura din casa este foarte importanta mai ales pe timp de iarna. "Potrivit tuturor studiilor temperatura optima in casa este de 21 de grade pe timp de zi si 20 de grade noaptea.

acum 54 luni (24 Nov 2017)

Temperatura din casa este foarte importanta mai ales pe timp de iarna. "Daca in casa este foarte cald, atunci organismul nostru va suferi un soc atunci cand iesim afara in frig pe timp de iarna. Daca in casa este foarte cald sunt sanse mari sa raciti atunci cand iesiti afara", spune medicul pediatru Marian Silvestru. "Potrivit tuturor studiilor temperatura optima in casa este de 21 de grade pe timp de zi si 20 de grade noaptea. Pentru persoanele mai friguroase putem opta pentru 22 de grade ziua si 21 de grade noaptea. Daca facem mai cald, gen 24-25 de grade organismul nostru va avea de suferit atunci cand vom iesi afara in frig. De asemenea daca scadem temperatura la 18-19 grade si ne infofolim riscam acelasi lucru, sa racim. Foarte important este ca temperatura in casa sa fie constanta", mai spune medicul. "Se stie ca iarna aerul in casa este mult mai uscat din cauza centralelor termice. Daca aerul pe care il respiram este uscat atunci riscam sa avem iritatii in gat si nas infundat. Iarna puteti pune pe calorifere castroane cu apa sau puteti folosit recipiente speciale care se agata pe calorifer si in care se pune apa.

Ca sa nu pierdem caldura trebuie sa fim atenti cum aerisim casa pe timp de iarna. Cel mai bine este sa deschidem geamurile larg, sa le lasam asa cateva minute, iar apoi sa le tinem inchise. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro