Care este prognoza BNR privind rata anuala a inflatiei, pe urmatoarele trei trimestre

Citește și: Constanță: BNR menține, pentru a doua oară consecutiv, dobanda-cheie la 1,75% Decizia Consiliului de Administraţie vine in condiţiile in care, pe plan intern, se prefigurează implementarea unei serii de măsuri fiscal-bugetare (pachetul de măsuri de relaxare fiscală și noua lege a salarizării) cu impact direct asupra stabilității macroeconomice și asupra mixului de politici economice agreat in cadrul acordurilor de finanțare externă cu instituțiile internaționale.

acum 94 luni (4 Aug 2015)

Banca Naţională a Romaniei a revizuit prognoza privind rata anuală a inflaţiei, de la "in jur de zero" in perioada iunie 2015-mai 2016 la menţinerea in teritoriu negativ in următoarele trei trimestre, informează Mediafax. Noua prognoză indică menținerea ratei anuale a inflației in teritoriu negativ pe parcursul următoarele trei trimestre și revenirea ei ulterioară la valori pozitive, plasate sub limita de jos a intervalului țintei, pană la inceputul anului 2017", se arată in comunicatul BNR după şedinţa CA de politică monetară.

Citește și: Constanță: BNR menține, pentru a doua oară consecutiv, dobanda-cheie la 1,75%

Decizia Consiliului de Administraţie vine in condiţiile in care, pe plan intern, se prefigurează implementarea unei serii de măsuri fiscal-bugetare (pachetul de măsuri de relaxare fiscală și noua lege a salarizării) cu impact direct asupra stabilității macroeconomice și asupra mixului de politici economice agreat in cadrul acordurilor de finanțare externă cu instituțiile internaționale.

Totodată, la nivel global, perioada recentă se caracterizează printr-o revenire incă modestă a creșterii economice și o accentuare a volatilității de pe piețele financiare internaționale pe fondul prelungirii incertitudinilor legate de situația Greciei, evoluțiilor economice din China și al divergenţei conduitelor politicilor monetare ale principalelor bănci centrale din lume, se mai arată in comunicat.

Accentuarea pe termen scurt a impactului dezinflaționist tranzitoriu al măsurilor fiscale menționate ecranează insă acumularea unor presiuni inflaționiste pe termen mediu in condițiile inchiderii mai rapide a deficitului de cerere agregată, succedată de creșterea graduală a unui excedent de cerere agregată, și ale majorării costurilor unitare cu forța de muncă.

Riscurile la adresa proiecției sunt generate atat de evoluțiile mediului extern, cat și de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro