Care este motivul pentru care miresele isi arunca buchetul de flori in ziua nuntii

Care este motivul pentru care miresele isi arunca buchetul de flori in ziua nuntii

Metoda a dat rezultate, invitatii realizand ca nu mai era nevoie sa atinga mireasa ori sa rupa bucatele din voal sau din rochie pentru a avea un plus de noroc, pentru ca oricum urmau sa primeasca florile ei.

acum 96 luni (30 Apr 2016)

De ce arunca miresele buchetele care mai de care mai frumoase, mai sofiscticate si mai costisitoare? Multi cred ca este vorba doar despre superstitia ca cea sau cel care prinde buchetul va pasi spre altar in cel mai scurt timp posibil.

Totul a pornit in urma cu cateva sute de ani, cand gandirea generala era aceea ca mireasa era extrem de norocoasa. Pentru ca isi gasise barbatul visurilor ei si calea spre o viata fericita in siguranta si certitudine. Daca puteai avea putin din ea, atunci era si mai bine, ceea ce a facut, la acea vreme, ca oamenii sa rupa din voalul sau din rochia miresei, pentru a avea noroc. Atitudinea putin exagerata si tipul acesta de comportament ii creau miresei un stres in plus, de care cu siguranta nu avea nevoie. Astfel ca miresele au inceput sa isi arunce buchetele peste umar pe masura ce paseau spre iesirea din biserica. Metoda a dat rezultate, invitatii realizand ca nu mai era nevoie sa atinga mireasa ori sa rupa bucatele din voal sau din rochie pentru a avea un plus de noroc, pentru ca oricum urmau sa primeasca florile ei.

Traditia a dainuit, cu mici modificari si cu adaugarea superstitiei conform careia persoana care prinde buchetul nu va avea doar noroc in a-si gasi perechea, ci se va si casatori la scurt timp dupa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro