Care este marimea normala a unui penis? Noi masuratori, realizate pe 15.000 de barbati, au restabilit adevarul

Care este marimea normala a unui penis? Noi masuratori, realizate pe 15.000 de barbati, au restabilit adevarul

De-a lungul timpului, au fost alimentate o multime de mituri in care dimensiunea barbatiei era pusa in legatura cu marimea nasului si a membrelor, iar in cadrul cercetarii condusa de doctor David Veale de la Institutul de Psihiatrie, Psihologie si Neurostiinta din Marea Britanie a fost gasita o legatura destul de mica intre marimea penisului si inaltimea barbatului, ori alte asemenea corelatii.

acum 112 luni (3 Mar 2015)

Ceea ce este considerat normal in ceea ce priveste marimea penisului a facut obiectul a 17 studii, parte a unei cercetari de amploare, la care au luat parte 15.521 de barbati. In dorinta de a reactualiza masuratorile, oamenii de stiinta britanici au ajuns la concluzia ca marimea medie a unui penis erect este de 13,12 centimentri. De asemenea, rezultatele cercetarii au mai aratat ca dimensiunea medie a unui penis aflat in stare flasca este de 9,16 centimetri, iar marimea unui penis in stare flasca, dar intins este de 13,24 centimetri. Nu in ultimul rand, circumferinta medie a unui penis erect este de 11,66 centimetri, iar cand acesta este in stare flasca, media este de 9,31 centimetri.

Rezultatele acestei cercetarii "rastoarna" rezultatele unui studiu publicat in "British Joural of Urology", realizat pe un esantion de 1.600 de barbati, care a indicat ca marimea medie a unui penis erect este de 14,2 centimentri lungime si 12,2 centimetri in circumferinta. Aceste informatii, spun ei, vor ajuta pacientii care sufera de afectiuni precum tulburarea dismorfica a corpului, care provoaca stari psihologice de stres si anxietate si se intalneste adesea in cazurile persoanelor cu diformitati corporale.

De-a lungul timpului, au fost alimentate o multime de mituri in care dimensiunea barbatiei era pusa in legatura cu marimea nasului si a membrelor, iar in cadrul cercetarii condusa de doctor David Veale de la Institutul de Psihiatrie, Psihologie si Neurostiinta din Marea Britanie a fost gasita o legatura destul de mica intre marimea penisului si inaltimea barbatului, ori alte asemenea corelatii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro