Care este interesul national?

Aceiasi politicieni plimba, de ani de zile, aceleasi cuvinte din gura in gura despre interesul national, o altfel de politica, ordine si disciplina. Motivul acestei detasari era acela ca, efectiv, nu reuseste sa mai inteleaga- in vacarmul generat de scandaluri, acuzatii, noi aliante, tradari etc- care sunt urmarile concrete ale evenimentelor pe care le vede la televizor: "Fa-ma si pe mine sa inteleg, daca Ponta e pe faras, dar PSD este inca la guvernare si Liviu Dragnea este acum seful, cum o sa se schimbe situatia din spitale, de exemplu?

acum 107 luni (1 Sep 2015)

Aceiasi politicieni plimba, de ani de zile, aceleasi cuvinte din gura in gura despre interesul national, o altfel de politica, ordine si disciplina.

Un prieten imi marturisea zilele trecute ca a renuntat de mult sa mai fie atent la evenimentele politice din Romania, desi il intereseaza foarte mult ce se va intampla in aceasta tara. Motivul acestei detasari era acela ca, efectiv, nu reuseste sa mai inteleaga- in vacarmul generat de scandaluri, acuzatii, noi aliante, tradari etc- care sunt urmarile concrete ale evenimentelor pe care le vede la televizor:

"Fa-ma si pe mine sa inteleg, daca Ponta e pe faras, dar PSD este inca la guvernare si Liviu Dragnea este acum seful, cum o sa se schimbe situatia din spitale, de exemplu? Daca le maresc salariile medicilor, o sa-mi mai ceara cand merg in spital sa vin cu pansamentele de acasa? O sa se construiasca mai multe autostrazi de anul viitor, daca se schimba guvernarea?

Daca te detasezi putin de vacarmul zilnic produs de liderii actuali, unii care se agata cu dintii de putere, iar altii incercand sa le-o ia, ramai la fel de nedumerit ca prietenul meu. Aceiasi oameni plimba, de ani de zile, aceleasi cuvinte din gura in gura despre interesul national, altfel de politica, ordine si disciplina. Expresia a devenit caragialeasca de-a dreptul si poate fi tradusa ca "trebuie sa fie bine, ca sa nu fie rau". Iar cand vine din partea unui politician cu un trecut atat de dubios cum e Gabriel Oprea, ideea de interes national poate capata mai degraba conotatii periculoase. O guvernare construieste ceva, mai mult sau mai putin, vine urmatoarea guvernare si darama tot sau se preocupa un an, doi sa schimbe tot ce au facut cei de dinainte", a declarat Dragnea la scoala de vara a femeilor democrate. Nici nu mai conteaza ca din gura unuia care asteapta o decizie definitiva de la Inalta Curte intr-un proces de coruptie orice plan de viitor suna ridicol. Dar Liviu Dragnea vorbeste si el ca sa se afle in treaba. Cand a fo... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro