Care este diferenta dintre boala Alzheimer si semnele normale de imbatranire

Care este diferenta dintre boala Alzheimer si semnele normale de imbatranire

Paradoxal, persoanele care risca sa se imbolnaveasca de Alzheimer nu isi dau seama ca au probleme de memorie sau de comportament. Nu putem mentine o conversatie - Alzheimer Avem nevoie de o mana de ajutor la treburile de zi cu zi - imbatranire; Incapacitatea de a gestiona o suma de bani - Alzheimer Semne care arata evolutia bolii Evolutia bolii este specifica fiecarui pacient si poate fi discreta pe durata a 8-10 ani.

acum 101 luni (21 Sep 2015)

Pierderile de memorie nu sunt singurele semne ale bolii Alzheimer. Daca avem un lapsus sau uitam de o intalnire importanta nu trebuie sa intram in panica, nu inseamna ca suferim de Alzheimer. Alte manifestari care anunta boala sunt confuzia, tulburarile de limbaj, apraxia, adica dificultatea de a apuca anumite obiecte sau tendinta de a scapa obiectele din mana.

In ciuda progreselor medicale, diagnosticul bolii Alzheimer este inca dificil de stabilit. Cu cat semnele initiale sunt observate din vreme si pacientul beneficiaza de un diagnostic corect, cu atat evolutia bolii este incetinita. Paradoxal, persoanele care risca sa se imbolnaveasca de Alzheimer nu isi dau seama ca au probleme de memorie sau de comportament.

"Cand ne facem griji din cauza memoriei, dar membrii familiei nu sunt ingrijorati, este de obicei un semn de imbatranire. Daca persoana nu remarca nicio schimbare, dar anturajul isi da seama ca este ceva in neregula, atunci poate fi un prim semn al bolii Alzheimer", afirma Isabelle Colleau, presedinta asociatiei Tout Alzheimer din Franta. Imbatranire vs Alzheimer

Este important sa facem diferenta intre simptomele bolii Alzheimer si consecintele normale ale imbatranirii: Uitam in ce data suntem - imbatranire; Nu putem mentine o conversatie - Alzheimer Avem nevoie de o mana de ajutor la treburile de zi cu zi - imbatranire; Incapacitatea de a indeplini sarcini simple precum igiena personala - Alzheimer Ne amintim cu greu lucruri din trecut - imbatranire; Pierderea progresiva a momentului prezent si imposibilitatea de a ne aminti ce am mancat ieri - Alzheimer Uitam sa ne platim facturile - imbatranire; Incapacitatea de a gestiona o suma de bani - Alzheimer Semne care arata evolutia bolii

Evolutia bolii este specifica fiecarui pacient si poate fi discreta pe durata a 8-10 ani.

Anumite semne pot indica apropiatilor ca boala s-a instalat si evol... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro