Care este cel mai sanatos mic dejun pentru copii: cerealele cu lapte au fost "detronate"

Care este cel mai sanatos mic dejun pentru copii: cerealele cu lapte au fost

In cadrul studiului, publicat in revista "Eating Behaviours", au fost evaluati 40 de copii cu varste cuprinse intre opt si zece ani, care au consumat la micul dejun oua, terci de ovaz sau cereale, fiecare aliment cu o valoare nutritionala de 350 de calorii.

acum 78 luni (5 Feb 2016)

In perioada copilariei, mai ales, cand procesul de dezvoltare este in floare, este foarte important ca alimentatia micutilor sa fie sanatoasa si echilibrata. Cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania, Statele Unite, au stabilit ca ideal este ca cea mai importanta masa a zilei sa fie alcatuita din oua. Astfel, cei mici se vor simti satui si plini de energie o perioada mai lunga de timp.

Expertii au mai specificat ca un mic dejun bogat in proteine ii determina pe copii sa consume alimente cu mai putine calorii la pranz, fapt care ar putea reduce rata de obezitate in randul acestora. In cadrul studiului, publicat in revista "Eating Behaviours", au fost evaluati 40 de copii cu varste cuprinse intre opt si zece ani, care au consumat la micul dejun oua, terci de ovaz sau cereale, fiecare aliment cu o valoare nutritionala de 350 de calorii.

Conducatorul studiului, cercetatorul Tanja Kral, a observat ca micutii care au mancat oua la prima masa a zilei au consumat cu 70 de calorii mai putin la masa de pranz, cantitate care reprezinta aproximativ 4% din consumul zilnic al copiilor. Ce m-a surprins este faptul ca, potrivit declaratiilor copiilor intervievati, acest aliment nu i-a facut sa se simta mai satui decat cerealele sau terciul de ovaz. Este foarte important sa identificam tipurile de hrana care i-ar putea ajuta pe copiii sa se simta satui si in acelasi timp numarul caloriilor pe care il consuma sa fie mai mic, mai ales in cazul copiilor predispusi la obezitate", a declarat Kral. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro