Care este cel mai bun ulei pentru prajit si care este indicat in salate

Care este cel mai bun ulei pentru prajit si care este indicat in salate

Daca pentru salate este din ce in ce mai clar pentru toata lumea ca uleiul de masline este unul benefic pentru organism, problema se pune cand e vorba de prajeli. FOTO gwspl.com Uleiul de palmier nu contine colesterol, este usor de absorbit si digerat si rezista la temperaturi de 230 de grade.

acum 66 luni (29 Mar 2016)

Daca pentru salate este din ce in ce mai clar pentru toata lumea ca uleiul de masline este unul benefic pentru organism, problema se pune cand e vorba de prajeli. Romanii folosesc cel mai des uleiul de floarea soarelui, pentru ca este si mai ieftin, si mai versatil. "Eu recomand uleiul de florea soarelui, dar nu pot spune care este cel mai bun pentru gatit. Am vazut ca se folosesc si alte uleiuri al moda, cum sunt ulei de masline, de in, de cocos, dar eu il recomand pe cel de floarea soarelui, presat la rece. Uleiul reprezinta un aport de grasime, pana la urma, care se aduce organismului si nu face rau, numai sa nu fie foarte mult folosit si la temperaturi foarte ridicate", explica dr Mihai Abramescu, medic primar in gastroenterologie. Cel mai bun ulei pentru prajit Nimeni nu rezista tentatiei de a savura o delicioasa friptura gatita la tigaie sau o portie zdravana de cartofi prjiti peste care se prepara din belsug branza sau permazam. Pentru a reduce efectul negativ al acestui mod de preparare este bine de stiut ca uleiul rafinat de palmier nehidrogenat este cel mai bun la prajit. La fel de bun este uleiul rafinat de cocos nehidrogenat si uleiul rafinat de masline. FOTO gwspl.com Uleiul de palmier nu contine colesterol, este usor de absorbit si digerat si rezista la temperaturi de 230 de grade. De asemenea, uleiul de masline rezista la temperaturi de peste 190 de grade. In comparatie, uleiul de floarea-soarelui rezista la temperaturi de cel mult 170 de grade, ceea ce inseamna ca dupa acest prag, incepe sa se descompuna emanand substante cancerigene. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro