Care este cel mai bun "post" de la Vatican: "Papa Francisc mi-a spus ca am cea mai placuta munca"
Intr-un material dedicat lui Don Corrado, jurnalistii site-ului american "The Daily Beast" vorbesc despre munca de zi cu zi a acestuia, dar si despre relatiile sale cu Papa Francisc, de care este apropiat. Citeste si: Papa Francisc: lasati iPhone-ul si Twitter si incepeti sa vorbiti intre voi Papa Francisc sfatuieste familiile sa puna deoparte smartphone-urile si sa mai lase Twitter-ul, si sa invete din nou sa comunice, noteaza "The Telegraph".
Intr-un material dedicat lui Don Corrado, jurnalistii site-ului american "The Daily Beast" vorbesc despre munca de zi cu zi a acestuia, dar si despre relatiile sale cu Papa Francisc, de care este apropiat. In primul rand, a facut o prioritate din igiena oamenilor fara adapost care beneficiaza acum de dusuri regulate, sunt tunsi si barbieriti.
Don Corrado, al carui nume real este Konrad Krajewski, este un preot polonez in varsta de 50 de ani, care a reformat rolul celui care distribuie pomeni din partea Papei. Acest post a existat inca din secolul al XII-lea, dar a fost mai degraba unul formal, de reprezentare a biroului care colecta si impartea banii destinati activitatilor caritabile.
Papa Francisc a vrut, insa, mai multa activitate si a cerut sa se gaseasca modalitati noi de a ajuta sarmanii, asadar i-a spus lui Don Corrado ca postul sau nu ar presupune munca de birou.
Cea mai mare problema este, spune Don Corrado, ca Papa insista sa il insoteasca noaptea, in deplasarile sale. "Aici nimeni nu moare de foame, e usor sa gasesti ceva de mancare in fiecare zi.
Aceea a fost conversatia care l-a inspirat pe Don Corrado si, ulterior, l-a determinat sa elaboreze un plan de constructie a unor dusuri cu apa calda, gratuite, disponibile ca si baile din Piata Sfantul Petru care sunt folosite de turisti. Pana acum, mai multe parohii i-au urmat exemplul si au construit sau au promis sa construiasca propriile dusuri publice. Pana acum, biroul de la Vatican a primit, din donatii, sute de foarfece, lame de ras si prosoape. trebuie sa te si barbieresti si sa te tunzi. Nu doar pentru a-ti reda demnitatea, dar si pentru a te feri de boli", a explicat el.
Cand Francisc l-a numit pe Corrado, in august 2013, preotul polonez indeplinea deja activitati caritabile si era cunoscut pentru faptul ca intreprindea drumuri, in miez de noapte, pentru a le duce sarmanilor mancar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro