Care este cea mai "periculoasa" varsta la care persoanele casatorite aleg sa se separe de partenerii de viata

Care este cea mai

Pericolul varstei de peste 40 de ani Oficiul National de Statistica (ONS) din Marea Britanie a desfasurat o analiza a tuturor divorturilor inregistrate in 2015, cel mai recent an pentru care sunt disponibile date complete. Potrivit institutiei, varsta persoanelor care aleg sa se casatoreasca este foarte posibil sa fie indeaproape legata de riscul de divort, cei care aleg sa isi uneasca destinele la inceputul varstei de 20 de ani avand cel mai mare risc de divort.

acum 65 luni (23 Jun 2017)

Pericolul varstei de peste 40 de ani

Oficiul National de Statistica (ONS) din Marea Britanie a desfasurat o analiza a tuturor divorturilor inregistrate in 2015, cel mai recent an pentru care sunt disponibile date complete.

In urma studiului s-a aflat ca 101.055 de cupluri heterosexuale au ales sa divorteze in 2015, o descrestere cu 9,1% in comparatie cu anul 2014 si o descrestere cu 34% fata de un varf inregistrat in 2003.

Varsta medie a barbatilor si femeilor care au divortat in 2015 a fost de peste 40 de ani, ceea ce face ca aceasta grupa sa se afle pe primul loc in topul varstei la care persoanele aleg sa faca acest pas in viata, arata Agerpres.

Media de varsta a partenerilor de viata care aleg sa se separe a crescut anual intre 1985 si 2015, fiind cu peste opt ani mai mare, atat in cazul barbatilor cat si al femeilor, noteaza sursa citata.

De asemenea, analiza a luat in calcul si informatii cu privire la cuplurile homosexuale din Anglia si Tara Galilor care au ales sa se separe. "In premiera, cifrele cuprind date pe un an intreg privind divorturile cuplurilor de acelasi sex, in 2015 inregistrandu-se 22 de divorturi - 12 cupluri feminine si 10 masculine", a notat Nicola Haines din cadrul ONS.

Motivele care duc la separare

Comportamentul neconform a fost cel mai des invocat motiv de divort in randul cuplurilor de acelasi sex, printre practicile reclamate fiind si angajarea in relatii sexuale cu alte persoane, a adaugat ONS.

In acelasi an in care 101.055 de cupluri au ales sa divorteze, 248.000 de cupluri si-au unit destinele.

Potrivit institutiei, varsta persoanelor care aleg sa se casatoreasca este foarte posibil sa fie indeaproape legata de riscul de divort, cei care aleg sa isi uneasca destinele la inceputul varstei de 20 de ani avand cel mai mare risc de divort.

Datele... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro