Care este cea mai buna bere si de ce e bine sa o bei, la Adevarul Live de la ora 15.00

Care este cea mai buna bere si de ce e bine sa o bei, la Adevarul Live de la ora 15.00

5 beneficii ale berii, potrivit medicului nutritionist Corina Zugravu Diabetul de tip II: Un consum moderat de bere, combinat cu o dieta bazata pe alimente precum pestele, fructele, legumele si uleiul de masline, poate avea un rol pozitiv in combaterea diabetului de tip II. Aceste efecte pozitive se datoreaza continutului redus de alcool si cantitatii de apa continute de bere, ce concura la cresterea fluxului de fluide, reducand astfel riscul acumularii de pietre.

acum 120 luni (8 Sep 2014)

"La nivel international comunitatea stiintifica s-a concentrat de-a lungul timpului asupra studiului efectelor consumului moderat de bere pentru organismul uman. Odata cu Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie, a intrat si Romania pe lista tarilor implicate in cercetare in domeniu si ma bucur ca din 2013 putem prezenta studii cu relevanta internationala. Temele abordate in cercetare sunt variate, in cele ce urmeaza voi incerca sa punctez cateva dintre acestea", spune Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie.

5 beneficii ale berii, potrivit medicului nutritionist Corina Zugravu Diabetul de tip II: Un consum moderat de bere, combinat cu o dieta bazata pe alimente precum pestele, fructele, legumele si uleiul de masline, poate avea un rol pozitiv in combaterea diabetului de tip II. Bolile cardiace: Consumul de bere in cantitati moderate poate contribui la o incidenta mai mica a infarcturilor sau a altor afectiuni ale inimii. In cazurile persoanelor care au consumat moderat bere au fost identificate modificari pozitive ale nivelul compozitiei chimice a sangelui, modificari asociate cu un risc scazut de aparitie a bolilor cardiace. Pietrele la rinichi: Introducerea unui consum moderat de bere in dieta poate scadea riscul de aparitie a pietrelor la rinichi, cu pana la 40%. Performanta obtinuta de bere nu a fost egalata de nicio alta bautura, fie ea alcoolica sau nonalcoolica, incluzand laptele, sucurile de fructe si ceaiul. Aceste efecte pozitive se datoreaza continutului redus de alcool si cantitatii de apa continute de bere, ce concura la cresterea fluxului de fluide, reducand astfel riscul acumularii de pietre. Boala Parkinson: Consumul moderat si regulat de bere poate fi una dintre strategiile de reducere a riscului de aparitie a bolii Parkinson. Boala Parkinson este o boala neurologica progresiva, care implica diminuarea numarului de neuroni, iar berea contine o cantitate mare de purina, care ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro