Care este adevarata miza a puciului esuat din Turcia

O represiune brutala este in curs in Turcia contra celor banuiti a fi simpatizantii lui Fethullah Gülen si tentativa esuata de preluare a puterii din week-endul trecut i-a oferit presedintelui turc ocazia perfecta pentru a scapa de cel care a devenit dusmanul sau, cel care altadata a fost mentorul ce l-a sustinut in ascensiunea la putere.

acum 95 luni (25 Jul 2016)

O represiune brutala este in curs in Turcia contra celor banuiti a fi simpatizantii lui Fethullah Gülen si tentativa esuata de preluare a puterii din week-endul trecut i-a oferit presedintelui turc ocazia perfecta pentru a scapa de cel care a devenit dusmanul sau, cel care altadata a fost mentorul ce l-a sustinut in ascensiunea la putere. De vineri, a fost accelerata "curatenia" in serviciile de securitate si 300 de membri ai garzii prezidentiale au fost arestati. 15 universitati si 35 de spitale au fost inchise, la fel si 1.000 de scoli private.

Aversiunea din ce in ce mai mare a lui Recep Tayyip Erdogan fata de fostul sau aliat dateaza din 2013.

Citeste despre culisele jocurilor de putere din Turcia in editia print de marti a ziarului Romania libera! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro