Care e numarul maxim de ore pe care ar trebui sa le petreci saptamanal la serviciu pentru a nu-ti deteriora sanatatea

Care e numarul maxim de ore pe care ar trebui sa le petreci saptamanal la serviciu pentru a nu-ti deteriora sanatatea

In cadrul studiului, cercetatorii le-au adresat subiectilor o serie de intrebari pentru a detecta simptomele de nervozitate si depresie, precum si sentimentele de fericire si multumire, fiind luate in calcul etnia, venitul familiei, obiceiurile membrilor - cum ar fi fumatul - si starea de sanatate.

acum 82 luni (3 Feb 2017)

In medie, in Romania se lucreaza 40 de ore pe saptamana. O cercetare realizata recent in Australia a scos la iveala faptul ca peste 39 de ore de munca pe saptamana pot deveni daunatoare pentru angajati, dupa ce au fost analizate raspunsurile a peste 8000 de subiecti, scrie mic.com.

Conform autorilor studiului, efectele sunt deosebit de daunatoare in special pentru femei, care oricum au foarte multe activitati si dupa programul de lucru. Din acest motiv , acestia sugereaza ca saptamana de lucru sa fie diferita pentru cele doua sexe. Prin urmare, autorii studiului sugereaza ca barbatii sa lucreze 43.5 de ore pe saptamana, in timp ce femeile 38 de ore.

In cadrul studiului, cercetatorii le-au adresat subiectilor o serie de intrebari pentru a detecta simptomele de nervozitate si depresie, precum si sentimentele de fericire si multumire, fiind luate in calcul etnia, venitul familiei, obiceiurile membrilor - cum ar fi fumatul - si starea de sanatate. Angajatii cu un volum mare de munca au inceput sa resimte probleme de sanatate mintala la aproximativ 34,5 ore pe saptamana.

Autorii studiului sustin ideea de reanalizare a reglementarilor in privinta numarului de ore impuse angajatilor, luandu-se in calcul diferitele sarcini ale barbatilor si femeilor si modul in care este afectata egalitatea la locul de munca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro