Care au fost semnalele ce prevesteau atentatul terorist de la Paris. Lider SIIL: "Vreau lovituri in inima Europei"

Care au fost semnalele ce prevesteau atentatul terorist de la Paris. Lider SIIL:

In acest sens, este poate acesta momentul pe care serviciile de informatii l-au anticipat extrem de precis: aplicarea in practica a unui program complex de care se vorbeste de mult timp, presupunand transferul de conflict din Orientul Apropiat in Europa. Problema este deosebit de grava deoarece, din nefericire, lipsa de viziune politica a jucatorilor decizionali de la Bruxelles, a lasat ca lucrurile sa mearga aproape de la sine, fara urmarirea impantarii reale a unei legislatii privind migratia ilegala, fara curajul de a impune un cadru legislativ comun in domeniul apararii si al luptei impotriva terorismului, reactionand doar prin comunicate disperate si dramatice (dar la fel de inutile) atunci cand se ajunge la realitati tragice ca cea de acum de la Paris, spre exemplu.

acum 70 luni (7 Jan 2015)

>

Cu toate acestea, violenta de sorginte fundamentalist-islamica loveste - exact asa cum a solicitat in mod expres liderul Statului Islamic - chiar in inima Europei. La interval de cateva ore, au loc atat atentatul teribil de la Paris contra redactiei Charlie Hebdo cat si un altul, cu cocktailuri Molotov, impotriva unui comisariat de politie din Bruxelles. Prima, pe care s-ar putea s-o preferati, este cea mai comoda si neangajanta: sigur ca e vorba de lucruri grave, dar nu trebuie sa cadem in paranoia; nu trebuie sa vedem neaparat scenarii acolo unde prezumtia ar trebui sa fie, dimpotriva, doar de fapte izolate avand ca autori personaje dezaxate, fie nebuni de-a binelea, fie asociali neintegrati niciodata in mod corect de catre serviciile specializate. Si atunci, din nou, in numele noii religii absolute a drepturilor omului si suprematiei justitiei impotriva chiar a unui sistem de logica in supravietuirea sociala, un numar de n organizatii le vor lua partea celor acuzati sau chiar prinsi asupra faptelor, scotand statul de vina pentru lipsa de politici intelepte, umaniste si valabil europene in privinta insertiei sociale.

Exista si cea de-a doua varianta: sa realizam, macar acum, ca e vorba exact despre ce a cerut liderul Statului Islamic, adica declansarea unei serii de lovituri cumplite impotriva locurilor consideratice ca emblematice pentru Vechiul Continent si America, >, cum avertiza el.

In acest sens, este poate acesta momentul pe care serviciile de informatii l-au anticipat extrem de precis: aplicarea in practica a unui program complex de care se vorbeste de mult timp, presupunand transferul de conflict din Orientul Apropiat in Europa.

Noul Jihad in sensul ca, pentru prima oara dupa secole, va prilejui valuri de atacuri motivate strict religios asupra etnicilor crestini din Europa. Atacuri duse in mai multe faze: mai intai asemenea atentate la scara mica, implicand un numar cat mai mic de membri ai retelei dar cu un i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro