Care a fost singura greseala a lui "Toma necredinciosul", omul care nu a crezut pana nu a vazut

Care a fost singura greseala a lui

"Daca nu voi vedea in mainile Lui semnul cuielor si daca nu voi pune degetul meu in semnul cuielor si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede", sunt cuvintele apostolului care sta la baza expresiei "Toma necredinciosul". Au fost oameni care au avut indoieli, dar si cand s-au convins ca Iisus este viu, nu i-a mai putut nimic opri", a explicat pastorul potrivit caruia Toma a fost singurul dintre ucenici care i s-a adresat Mantuitorului dupa inviere cu apelativul "Domnul meu si Dumnezeul meu", recunoscand astfel faptul ca Iisus este Dumnezeu.

acum 94 luni (6 May 2016)

Evengheliile relateaza mai multe episoade in care Iisus li s-a aratat ucenicilor sai dupa ce a inviat. Cand Mantuitorul s-a infatisat pentru prima data dupa ce a inviat in fata apostolilor, Toma, zis Geaman, nu era impreuna cu ei. Cand ceilalti ucenici i-au spus ca l-au vazut pe Iisus, Toma nu a crezut. "Daca nu voi vedea in mainile Lui semnul cuielor si daca nu voi pune degetul meu in semnul cuielor si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede", sunt cuvintele apostolului care sta la baza expresiei "Toma necredinciosul".

Dupa opt zile de la invierea sa, cand ucenicii erau din nou impreuna, fiind si Toma impreuna cu ei, Iisus li s-a aratat din nou ucenicilor. si nu fi necredincios, ci credincios", sunt cuvintele Bibliei, care relateaza intalnirea dintre Mantuitor si Toma.

Preotul timisorean Nicolae Moraru a aratat ca Toma nu a fost singurul ucenic sceptic in privinta invierii lui Iisus, dand exemplul celor doi ucenici care mergeau spre Emaus si carora Iisus li s-a aratat pe drum.

"Nu l-au recunoscut si l-au identificat doar la frangerea painii", a spus preotul potrivit caruia Mantuitorul a vrut sa il convinga pe Toma personal de minunea invierii.

La randul sau, pastorul Samuel Tutac a explicat ca dintre cei 12 ucenici ai lui Iisus, Toma era omul cu intrebarile, tot Toma fiind si cel care spune la un moment dat "Doamne, nu stim unde te duci, cum am putea sti calea intr-acolo".

"Singura problema a lui Toma a fost ca nu a participat la intalnirea din seara invierii. Toma nu este un sceptic patologic care tot timpul are intrebari la orice. Tot Toma darama acea teorie stupida cu crede si nu cerceta. Nicaieri in Biblie nu spune "crede si nu cerceta". Au fost oameni care au avut indoieli, dar si cand s-au convins ca Iisus este viu, nu i-a mai putut nimic opri", a explicat pastorul potrivit caruia Toma a fost singurul dintre ucenici care i s-a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro