Care a fost drumul lui Victor Ponta de la "Micul Titulescu" la "Micul Ceausescu"

> De doi ani si jumatate, Victor Ponta este angajat intr-o cursa neobosita de savarsire a celor mai multe nefacute pe care le-ar putea acumula un om politic intr-o cariera bogata. Inainte de guvernarea Ponta nu ne puteam imagina ca un premier poate fi atat de incompetent intr-o problema fundamentala precum bugetul si atat de dezinteresat de propria incompetenta. La fel ca atunci: de ziua lui, cu mase largi populare aduse cu anasana de primari ca Pandele, cu ode si simbolistici menite sa satisfaca fantasmele unui om bolnav de sine. Romanii mandri de la orase si sate se pregatesc deja de vizitele de lucru ce vor urma in aceasta perioada plina de mari evenimente: ziua lui Dan Voiculescu, Ziua Recoltei, Sfanta Parascheva, Sfantul Dimitrie, Sfantul Dimitrie cel Nou s.a..

acum 79 luni (22 Sep 2014)

>

De doi ani si jumatate, Victor Ponta este angajat intr-o cursa neobosita de savarsire a celor mai multe nefacute pe care le-ar putea acumula un om politic intr-o cariera bogata. Nu e zi sa nu mai auzim despre cate o prostie sau o mitocanie emisa de Premier si nu e saptamana sa nu mai aflam de cate o incalcare a Constitutiei si a principiilor statului de drept.

Premierul Ponta a reusit sa impinga cadrele functiei pe care vremelnic o ocupa mult peste puterea noastra de imaginatie. Inainte de guvernarea Ponta, nu ne puteam gandi ca un premier dovedit ca a plagiat poate sa ramana in functie.

Inainte de guvernarea Ponta nu ne puteam gandi ca poate fi pus la punct un puci parlamentar precum cel din 2012.

Inainte de guvernarea Ponta nu ne puteam imagina ca un premier poate fi atat de incompetent intr-o problema fundamentala precum bugetul si atat de dezinteresat de propria incompetenta. La intalnirea de la Cotroceni pe tema reducerii CAS am vazut ca se poate.

Pana la guvernarea Ponta nu ne puteam gandi ca un premier ar putea da o ordonanta pentru legitimarea temporara a traseismului politic, pe care si politicienii il condamna, cel putin la nivel declarativ.

Pana la guvernarea Ponta nu ne puteam imagina ca un premier ar putea avea ca obiectiv principal turismul pe bani publici cu scopul completarii albumului de familie cu fotografii din locuri exotice.

Pana la guvernarea Ponta, ne gandeam ca mesajele antieuropene si cele specifice national-comunismului, pe care si Vadim Tudor le abandonase de ceva vreme, nu vor mai aparea in spatiul public.

Inainte de guvernarea Ponta, nu ne gandeam ca un premier isi poate apela ministrii cu "fa" s.a.m.d. Lista de nefacute ar putea continua asa cum Premierul Ponta continua sa se hlizeasca.

Evenimentul organizat cu prilejul celei de-a treia lansari a candidaturii la prezidentialele din aceasta toamna ne-a dovedit ca oricand este posibila intoa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro