Carausii de euro de la Medicina. De ce au fost trimisi la casele lor doi tineri care intermediau mite pentru nota 5

Carausii de euro de la Medicina. De ce au fost trimisi la casele lor doi tineri care intermediau mite pentru nota 5

Acelasi Abdi Mustafa ar fi avut, pe 20 iulie, un schimb de mesaje cu studenta Gabriela-Elena C., de la Facultatea de Medicina, careia i-a promis ca o poate ajuta sa obtina o nota de trecere la una din specializari. "Activitatea infractionala a inculpatilor s-a desfasurat pe toata durata sustinerii sesiunii extraordinare de restante si marire - 17.07.2017 - 27.07.2017 - materializata in urma discutiilor telefonice cu studentii restantieri, cu alti participanti la faptele de coruptie care constituiau o veriga importanta in stabilirea contactelor intre cumparatorii de influenta si traficantii de influenta, in ziua efectiva a examenelor, in incinta UMF Iasi, a cabinetelor cadrelor didactice si a personalului administrativ", ne-au transmis sursele judiciare.

acum 82 luni (31 Aug 2017)

Stefan Paun si Mustafa Abdi, ultimul cetatean sirian, au fost arestati in urma cu o luna de Tribunalul Iasi.

Investigatia penala din acest caz a pornit la finele lunii iunie, dupa ce la Parchet a ajuns informatia ca Stefan Vladimir Paun ar comite fapte de trafic de influenta, promitand unor studenti ca poate interveni pe langa cadre didactice de la UMF.

Materia pentru care cei doi spuneau ca pot interveni este Anatomie, de la Facultatea de Medicina a UMF, fiind vorba de examenele de restanta-mariri, din perioada 17 - 27 iulie. Astfel, pe 13 iulie, Paun ar fi primit 300 de euro de la studentul restantier Stefan Rares E., prin intermediul mamei sale, Petronela E. Paun nu ar fi reusit sa il ajute pe student sa obtina nota de trecere la disciplina "Anatomie", din acest motiv apeland la Mustafa Abdi, despre care stia ca are influenta asupra cadrelor didactice. Acelasi Abdi Mustafa ar fi avut, pe 20 iulie, un schimb de mesaje cu studenta Gabriela-Elena C., de la Facultatea de Medicina, careia i-a promis ca o poate ajuta sa obtina o nota de trecere la una din specializari.

De asemenea, procurorii au suspiciunea ca, pe 19 sau 20 iulie, acelasi student sirian a primit in mod direct 450 de euro de la o studenta neidentificata, pe nume "Carmen", promitandu-i si acesteia ca o va ajuta sa promoveze o restanta. "Activitatea infractionala a inculpatilor s-a desfasurat pe toata durata sustinerii sesiunii extraordinare de restante si marire - 17.07.2017 - 27.07.2017 - materializata in urma discutiilor telefonice cu studentii restantieri, cu alti participanti la faptele de coruptie care constituiau o veriga importanta in stabilirea contactelor intre cumparatorii de influenta si traficantii de influenta, in ziua efectiva a examenelor, in incinta UMF Iasi, a cabinetelor cadrelor didactice si a personalului administrativ", ne-au transmis sursele judiciare. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro