Caracatita care trimite functionari la munte si la mare. Cum ajungi "bazat" intr-o megaindustrie pe bani publici

Caracatita care trimite functionari la munte si la mare. Cum ajungi

Carmen Adriana Vlad, patroana Formatica, sustinand un curs de formare profesionala FOTO formatica4.webnode.ro Fundatia infiintata de vicele ANFP si increngatura de firme Legatura dintre Bitea si patroana Formatica este, insa, extrem de bine mascata printr-o increngatura de firme in care apar mai multe personaje ca drumurile sa duca in final la aceeasi persoana: Carmen Adriana Vlad. Masina detinuta de o firma administrata de patroana Formatica si folosita devicepresedintele ANFP a fost ridicata pentru parcare neregulamentara, in 2014, cand Bitea era subprefect de Bihor FOTO ebihoreanul.ro Cristian Bitea, care a folosit SUV-ul inclusiv dupa ce a ajuns vicepresedintele ANFP, a explicat conditiile in care a ajuns sa utilizeze autoturismul Subaru Tribeca detinut de firma administrata de Carmen Adriana Vlad. Din august 2005 pana in iulie 2007, Cristian Bitea este director general adjunct al Institului National pentru Administratie, Din iulie 2007 pana in noiembrie 2008 Bitea ocupa functia de consilier in Departamentul de Control al Guvernului, iar din 2009 pana in 2014, ocupa functiile de subprefect de Bihor si Ialomita, iar in 2014, cu PSD-ul la putere, Bitea este propulsat pe functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, avand rangul de secretar de stat.

acum 93 luni (17 May 2016)

Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) si centrele teritoriale au publicat recent lista de cursuri organizte pentru instruirea functionarilor publici in perioada mai-septembrie 2016. Singurul partener al centrului de la Timisoara care apare si pe lista ANFP este SC Formatica SRL. Prezenta firmei in grila centrului de la Timisoara, dar si a ANFP si a centrului din Bucuresti ii creste soceitatii sansele de a avea cursanti.

De altfel, o analiza a ofertei de cursuri publicate de ANFP scoate la iveala faptul ca Formatica SRL este unul dintre principalii furnizori de instruire pentru functionarii publici pregatiti prin ANFP. Un calcul realizat dupa grila de cursuri din luna august 2016 (una din lunile cele mai atractive) arata ca din 208 cursuri ANFP, 33 sunt atribuite societatii Formatica. Practic, celorlalti 22 de parteneri ANFP le-ar reveni, fiecaruia, o felie de 3,82 % din cursuri. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Formatica SRL apartine altor doua firme, specializate in contabilitate: Accounting Service SRL si Competent Expert SRL, controlate de expertul contabil judiciar Carmen Adriana Vlad, asociata cu Daniela Rusu. Incepand strict cu competentele dobandite in acel moment, am progresat de la un singur client, pana in prezent cand suntem o companie matura, acreditata CECCAR, oferind serviciile noastre la peste 140 de clienti, de la companii mici, pana la multinationale", se prezinta grupul Competent, fondat de Carmen Adriana Vlad, pe site-ul propriu. O ancheta "Adevarul" scoate la iveala, insa, ca pe vicepresedintele ANFP, subsecretarul de stat Cristian Bitea si personajele care controleaza Formatica, Daniela Rusu si Carmen Adriana Vlad, nu ii leaga doar orginile.

Carmen Adriana Vlad, patroana Formatica, sustinand un curs de formare profesionala FOTO formatica4.webnode.ro

Fundatia infiintata de vicele ANFP si increngatura de firme

Legatura dintre Bitea si patr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro