Capodopere militare secrete ale celui de-al Treilea Reich

Capodopere militare secrete ale celui de-al Treilea Reich

Acesta a fost primul aparat de zbor capabil sa poata realiza cele "3 X 1000" cerinte cu care a fost proiectat: sa transporte o incarcatura de 1000 Kg la peste 1000 de kilometri distanta cu o viteza de 1000 km/h. La randul sau, bombardierul "Aripa Zburatoare" a fost conceput sa poata transporta peste 900 de kilograme de armament, in timp ce zbura la altitudini de 14.000 de metri si cu viteze de aproape 1.000 de kilometri pe ora.

acum 39 luni (2 Sep 2016)

Iata cateva dintre acestea:

Bombardierul Horten Ho 229

Horten Ho 229 a fost un etalon german de avion de vanatoare/bombardier proiectat de Reimar si Walter Horten si construit de Gothaer Waggonfabrik spre sfarsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Acesta a fost primul aparat de zbor capabil sa poata realiza cele "3 X 1000" cerinte cu care a fost proiectat: sa transporte o incarcatura de 1000 Kg la peste 1000 de kilometri distanta cu o viteza de 1000 km/h.

Acest avion din categoria "aripilor zburatoare" alimentate de motoare cu reactie, a fost de asemenea, primul avion militar stealth din istorie. Seful Luftwaffe Hermann Goring a alocat o jumatate de milion de Reich Marks fratilor Reimar si Walter Horten pentru fabricarea aeronavei.

Fritz X - Bomba ghidata prin radio

Fritz X, una dintre bombele pe care Hitler le-a tinut cat mai ascunse, este considerata de experti precursorul bombelor inteligente de astazi. Bomba era ghidata prin radio si putea fi incarcata cu peste 300 de kilograme de explozibil. Bomba putea fi lansata de la circa 6.000 de metri distanta, ceea ce insemna ca nu putea fi receptionata de echipamentele anti-aeronava disponibile la acea vreme. La randul sau, bombardierul "Aripa Zburatoare" a fost conceput sa poata transporta peste 900 de kilograme de armament, in timp ce zbura la altitudini de 14.000 de metri si cu viteze de aproape 1.000 de kilometri pe ora. Remarcabil era faptul ca acest tanc in miniatura controlat de la distanta putea transporta o incarcatura de 50-100 kg de explozibil.

Acesta avea capacitatea de a trece prin transeele sapate de armatele adverse. Intre 1942 si sfarsitul conflagratiei, nu mai putin de 7.500 de modele Goliath au fost produse. Chiar daca nu au fost un succes, mini-tancurile au inspirat crearea unei noi generatii de arme moderne, controlate de la distanta.

Avionul cu motor-racheta -Messerschmitt Me 163 Komet

Messerschmit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro