Capcana masinilor second-hand aduse din Germania

Capcana masinilor second-hand aduse din Germania

Romanii care vor o masina la mana a doua din Germania trebuie sa fie atenti la actele pe care le primesc, ca nu cumva pe talon sa fie aplicata o stampila pentru "casare/dezmembrari" (Verwertungsnachweis lag vor), atentioneaza Mihai Cune, fondator al portalului InspectorAuto.ro.

acum 38 luni (8 Jun 2018)

Romanii care vor o masina la mana a doua din Germania trebuie sa fie atenti la actele pe care le primesc, ca nu cumva pe talon sa fie aplicata o stampila pentru "casare/dezmembrari" (Verwertungsnachweis lag vor), atentioneaza Mihai Cune, fondator al portalului InspectorAuto.ro. Potrivit specialistului, o astfel de masina este aproape imposibil de repus in circulatie chiar si in Romania, desi poate fi in stare de functionare.

Cum ajung aceste masini "bune de casat", explica tot Mihai Cune: "Statul german incurajeaza achizitia de masini electrice si ofera 10.000 euro prima de casare pentru masini care sunt in stare foarte buna, au uneori si opt ani vechime".

Tertipurile samsarilor

Potrivit lui Mihai Cune, samsarii evita sa spuna ca masina a fost radiata din Germania asa ca ii lasa pe romani sa creada ca pot circula cu ea. Cand o masina este radiata din Germania, pe numerele de inmatriculare se aplica buline, insa samsarii le dau jos si fac o asigurare falsa. Romanii prinsi la volanul unei astfel de masini se aleg cu amenda si dosar penal, pentru circulatia pe drumuri publice cu o masina neinmatriculata, atrage atentia specialistul.

"Romanii nu ar trebui sa cumpere masini aduse de afara care nu au in acel moment certificatul de autenticitate si nu ar trebui sa dea banii pe o masina pana nu primesc si certificatul fiscal.

O alta problema de care se lovesc romanii atunci cand merg la Politie sa inmatriculeze o masina importata este legata de modul in care aceasta a fost adusa in tara. In cazul in care autoturismul este transportat pe platforma, politistii vor cere anexarea la dosar a documentului doveditor de la firma de transport. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro