Capacitatile militare ale Armatei Rusiei si cum poate face fata Ucraina unui razboi hibrid

Capacitatile militare ale Armatei Rusiei si cum poate face fata Ucraina unui razboi hibrid

In aceste conditii, Federatia Rusa a anexat Crimeea si a declansat o criza in zona estica a Ucrainei, Statul Islamic s-a dezvoltat, ocupand teritorii din Siria si Irak, apeland la brutalitati de neinchipuit impotriva celor ocupati si a patrimoniului istoric, incercand instaurarea unui Califat, criza umanitara din Siria a devenit o catastrofa care a declansat cea mai mare migratie de la cel de Al Doilea Razboi Mondial incoace, supunand o intreaga regiune la riscul radicalizarii si impovarand cu imigranti o Europa si asa dezagregata in privita sprijinului acestora. Prognoza este ca Rusia va avea o flota noua in minimum zece ani de acum inainte (Flota Pacificului, in februarie 2015, consta in 73 de vase de diverse categorii - 23 de submarine si 50 de vase diverse, cinci submarine balistice nucleare, cinci submarine nucleare de atac, cinci submarine nucleare multiscop purtatoare de rachete ghidate si opt submarine de atac conventionale; Submarinul are 12-16 rachete Bulava (cu 6-10 capete nucleare si sisteme avansate de protectie impotriva bruiajului, rachete similare celor terestre Topol-M SS-27), coboara la o adancime de 450 m, are o viteza de 30 de noduri si o raza de actiune de 8.300 km.

acum 69 luni (20 May 2015)

Acestea pot cauza pierderi de vieti omenesti, de slujbe ori falimentul unor industrii si, astazi, ca niciodata in trecut, politica externa americana a devenit, de fapt, o politica interna.

America isi regandeste politica externa dupa Administratia Obama, iar republicanii candidati la nominalizarea partidului pentru pozitia de presedinte au iesit la atac. Senatorul Rubio spunea, cu ingrijorare, ca lipsa fondurilor in echiparea armatei va face ca trupele de uscat sa arate ca inainte de Al Doilea Razboi Mondial, marina ca inainte de Primul Razboi Mondial iar aviatia sa ramana cu cea mai mica forta de lupta din istorie. In aceste conditii, Federatia Rusa a anexat Crimeea si a declansat o criza in zona estica a Ucrainei, Statul Islamic s-a dezvoltat, ocupand teritorii din Siria si Irak, apeland la brutalitati de neinchipuit impotriva celor ocupati si a patrimoniului istoric, incercand instaurarea unui Califat, criza umanitara din Siria a devenit o catastrofa care a declansat cea mai mare migratie de la cel de Al Doilea Razboi Mondial incoace, supunand o intreaga regiune la riscul radicalizarii si impovarand cu imigranti o Europa si asa dezagregata in privita sprijinului acestora. China isi extinde capabilitatile militare cu rapiditate si conduce actiuni agresive in Marea Chinei de Sud (constructia de insule artificiale cu avanposturi militare) si, peste toate acestea, cea mai amenintatoare provocare este cea a Iranului, care-si extinde influenta asupra Orientului Mijlociu si ameninta Israelul odata ce se apropie de realizarea programului nuclear.

In Europa, avem doua forte militare, care sunt in stare de alerta: NATO si armata Federatiei Ruse. Alianta Nord-Atlantica va suplimenta prezenta militara in Europa, in special in statele estice, aplicand cel mai amplu dispozitiv de aparare colectiva de dupa Razboiul Rece, pe fondul investitiilor facute de Rusia si China in echipament militar de ultima tehnologie. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenber... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro