Cantecul stelelor. De ce nu putem auzi sunetele generate de stele

Cantecul stelelor. De ce nu putem auzi sunetele generate de stele

La o frecventa de aproape un trilion de herti, sunetul generat a fost de 6 milioane de ori mai inalt decat nivelul maxim care poate fi receptat de orice mamifer.

acum 96 luni (24 Mar 2015)

Ca sa "asculte" o stea, cercetatorii au pornit de la un experiment care implica un laser si o tinta din plasma. La o trilionime de secunda dupa ce laserul loveste plasma, aceasta curge rapid din zona cu densitate mare in regiuni cu densitate mica, intr-un mod care aduce aminte de aglomeratia din trafic. Plasma se ingramadeste la granita dintre regiunile cu densitate mica si cele cu densitate mare, generand o serie de pulsatii: un val de sunet.

Sunetul generat era la o frecventa atat de mare, incat probabil ar fi fost de nesuportat chiar si pentru lilieci si delfini. La o frecventa de aproape un trilion de herti, sunetul generat a fost de 6 milioane de ori mai inalt decat nivelul maxim care poate fi receptat de orice mamifer. "Unul dintre putinele locuri din natura unde credem ca ar putea avea loc acest efect ar fi suprafata stelelor", a explicat doctorul John Pasley, conform ScienceDaily. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro