Cantaretul italian Al Bano, internat de urgenta, in urma unor probleme cardiace

Cantaretul italian Al Bano, internat de urgenta, in urma unor probleme cardiace

Din 1975, timp de doua decenii, au cantat impreuna, formand duetul Al Bano si Romina Power, care a participat in 1976 la concursul Eurovision, obtinand locul al saptelea, cu piesa "We'll live it all again" ("lo rivivrei"), iar in 1982, la Festivalul de muzica de la Sanremo, unde celebrul duet italian s-a clasat pe locul secund cu melodia "Felicita". In 1997, Al Bano decide sa revina la statutul de artist solo si a sustinut mai multe turnee, singur sau colaborand cu diversi artisti de renume, lansand, de asemenea, numeroase albume care au avut mare succes pe plan european.

acum 85 luni (20 Mar 2017)

Al Bano se afla in compania partenerei sale de viata, Loredana Lecciso, in momentul in care s-a simtit rau, in cursul zilei de sambata. Iubita lui l-a insotit la o clinica din Bari, unde celebrul cantaret a fost internat de urgenta.

Luni, artistul a fost transferat la spitalul Vito Fazzi din orasul Lecce, unde isi petrece convalescenta in sectia de boli cardiovasculare.

Medicii spun ca artistul va mai ramane spitalizat timp de cel putin trei zile si i-au prescris repaus total.

In decembrie 2016, cantaretul Al Bano a suferit un infarct si a fost operat de urgenta intr-o clinica din Roma.

Albano Carrisi, nascut pe 20 mai 1943, la Cellino San Marco, este un cantaret, actor si viticultor italian, devenit celebru in Europa cu numele de scena Al Bano. Cu single-ul "Pensando a te", a iesit castigator in 1969 la Disco per l'Estate, un concurs de interpretare de cantece italiene.

La scurt timp dupa aceea a inceput colaborarea cu Romina Power (fiica actorului american Tyrone Power) pentru care a compus cantecul "Acqua di mare" si cu care s-a casatorit in 1970. Din 1975, timp de doua decenii, au cantat impreuna, formand duetul Al Bano si Romina Power, care a participat in 1976 la concursul Eurovision, obtinand locul al saptelea, cu piesa "We'll live it all again" ("lo rivivrei"), iar in 1982, la Festivalul de muzica de la Sanremo, unde celebrul duet italian s-a clasat pe locul secund cu melodia "Felicita".

In 1984, Al Bano si Romina Power s-au clasat pe locul intai la Sanremo cu cantecul "Ci sara", iar in anul urmator, la Eurovision, au obtinut locul al saptelea cu "Magic Oh Magic". Alte melodii de mare succes din repertoriul lor sunt: "Sharazan", "Che angelo sei", "Tu soltanto tu", "Prima notte d'amore", "Sempre sempre" si "Liberta".

In 1987 si 1989, cei doi artisti au obtinut locul al treilea la Festivalul Sanremo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro