Cantaretul cecen Zelimhan Bakaev ar fi fost torturat si ucis din cauza orientarii sale homosexuale

Cantaretul cecen Zelimhan Bakaev ar fi fost torturat si ucis din cauza orientarii sale homosexuale

Zelimhan Bakaev, un cantaret de 26 de ani foarte popular in Cecenia, a disparut in data de 8 august. In Cecenia, o republica rusa musulmana din Caucazul de Nord condusa de Ramzan Kadirov, un protejat al liderului de la Kremlin Vladimir Putin, aproximativ o suta de persoane cunoscute pentru orientarea lor homosexuala au fost rapite, torturate si unele dintre ele ucise.

acum 59 luni (25 Oct 2017)

Zelimhan Bakaev, un cantaret de 26 de ani foarte popular in Cecenia, a disparut in data de 8 august. De atunci, apropiatii sai nu stiu nimic despre el, iar cea mai recenta informatie este ca a fost asasinat.

In Cecenia, o republica rusa musulmana din Caucazul de Nord condusa de Ramzan Kadirov, un protejat al liderului de la Kremlin Vladimir Putin, aproximativ o suta de persoane cunoscute pentru orientarea lor homosexuala au fost rapite, torturate si unele dintre ele ucise. Ultima victima a acestei campanii duse de acolitii lui Ramzan Kadirov ar fi cantaretul Zelimhan Bakaev.

Stabilit acum patru ani la Moscova, tanarul de 26 de ani s-a intors pe 8 august la Groznii cu ocazia nuntii surorii sale.

Aratate cu degetul, autoritatile cecene au negat orice implicare in acest caz si au promis ca se va intoarce acasa "in curand".

La 20 octombrie, un activist cecen a anuntat moartea sa pe site-ul NowNowNext. El sustine ca tanarul a fost rapit de politia cecena si torturat pana la moarte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro