Cannes 2017. Ce filme sunt favorite la Palme d'Or, trofeul care va fi decernat duminica seara

Cel mai recent film din competitia Festivalului de la Cannes, "You were never really here", al britanicei Lynne Ramsay, s-a plasat sambata drept concurent direct pentru peliculele "Faute d’amour" (Rusia) si "120 battements par minute" (Franta), care erau favorite in cursa pentru Palme d'Or. Este greu de prevazut care dintre cele 19 filme aflate in competitie ar putea sa seduca juriul condus de Pedro Almodovar si din care fac parte actorii americani Will Smith si Jessica Chastain, regizorul italian Paolo Sorrentino, coreeanul Park Chan-wook, nemtoaica Maren Ade si frantuzoaica Agnès Jaoui.

acum 64 luni (28 May 2017)

Cel mai recent film din competitia Festivalului de la Cannes, "You were never really here", al britanicei Lynne Ramsay, s-a plasat sambata drept concurent direct pentru peliculele "Faute d’amour" (Rusia) si "120 battements par minute" (Franta), care erau favorite in cursa pentru Palme d'Or.

In ajunul decernarii premiilor, Croazeta s-a aflat sub soc dupa ultima poveste despre razbunare si copilarie maltratata, doua teme omniprezente anul acesta, care face din Joaquin Phoenix un candidat serios la premiul de interpretare masculina, informeaza News.ro. Juriul are de ales intre marele premiu si premiul de interpretare, mai ales ca regulamentul nu permite ca o pelicula sa isi adjudece ambele premii. "You were never really here" beneficiaza de a doua cea mai buna nota (3 din 4) atribuita de revista britanica Screen. Este greu de prevazut care dintre cele 19 filme aflate in competitie ar putea sa seduca juriul condus de Pedro Almodovar si din care fac parte actorii americani Will Smith si Jessica Chastain, regizorul italian Paolo Sorrentino, coreeanul Park Chan-wook, nemtoaica Maren Ade si frantuzoaica Agnès Jaoui.

Filme asteptate precum cel al lui Fatih Akin ("In the fade"), de Kornél Mundruczó ("La Lune de Jupiter") si, intr-o anumita masura, cel al dublului premiat cu Palme d’Or Michael Haneke ("Happy end") au deceptionat o parte dintre jurnalisti. Tot in cursa pentru acest premiu este si francezul Jean-Louis Trintignant, in varsta de 86 de ani, care interpreteaza un mare burghez care vrea sa o termine cu viata in "Happy end".

Alti actori remarcati, cei din "120 battements par minute", in special tanarul actor de origine argentiniana Nahuel Pérez Biscayart in rolul lui Sean, bolnav de Sida si militant radical.

Actrita de teatru de origine rusa Vassilina Makovtseva a marcat spiritele cu chipul ei impasibil in "Une femme douce" al ucraineanului Serghei Loznita, la fel ca Mariana Spivak, rece in rolul mamei din "Faute d'amour... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro