Canicula sufoca Romania. Cum ne protejam de caldura

Canicula sufoca Romania. Cum ne protejam de caldura

Concret, normele prevad ca in perioadele in care temperaturile depasesc 37 de grade Celsius, fiind corelate cu conditiile de umiditate mare, angajatorii trebuie sa ia masuri pentru a reduce intensitatea si ritmul activitatilor fizice, de alternare a efortului dinamic cu cel static si a perioadelor de lucru cu cele de repaus in locuri umbrite. De la aceste minusuri, un barbat din Marea Britanie si-a construit singur un sistem de aer conditionat pe care a cheltuit mai putin de 200 de lei si care timp de sase ore poate racori o camera foarte bine. Pentru sistemul lui ingenios de aer conditionat a cumparat o galeata destul de mare, cel mai bine sa fie de 20 de litri, un ventilator, o galeata de polistiren si trei capete de teava PVC pe care le-a taiat la o lungime de circa 10 centimetri.

acum 49 luni (6 Jul 2015)

Meteorologii au emis Cod portocaliu de canicula valabil astazi in patru judete din tara, respectiv in Timis, Arad, Bihor si Satu-Mare. Aici, unitatile sanitare sunt deja pregatite sa vina in sprijinul celor cazuti in strada, iar serviciile judetene de ambulanta au decis sa suplimenteze echipajele de prim ajutor pentru a face fata solicitarilor, cu atat mai mult cu cat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anuntat ieri la Guvern ca nu este exclusa posibilitatea ca in cele patru judete amintite sa fie emis, miercuri, Cod rosu de canicula.

"In aceste judete este nevoie de mare atentie, pentru ca miercuri noapte vor fi emise cu siguranta avertizari de descarcari electrice si furtuni foarte puternice, violente", a spus Ion Sandu cu prilejul Comandamentului de urgenta reunit ieri la Guvern.

Romania va traversa o perioada dificila

Directorul ANM a precizat ca Romania va traversa o perioada cu intervale scurte de Coduri portocalii sau rosii de temperaturi extreme, ce vor alterna cu instabilitatea atmosferica. Situatia nu va fi nici pe departe atat de grava ca in partea de vest a Europei, a asigurat meteorologul. "Chiar daca nu vom ajunge la 35 - 40 de grade Celsius, o luna de zile cu temperaturi ca cele care sunt acum la noi este una dificila, in special pentru ca va duce la seceta extrema in foarte multe zone", a completat Sandu.

Ca urmare a informarilor emise de meteorologi, premierul interimar Gabriel Oprea, care a condus ieri comandamentul de situatii de urgenta reunit la sediul Guvernului, le-a transmis autoritatilor sanitare sa se asigure ca au stocuri suficiente cu medicamente de urgenta. Totodata, unitatile medicale sunt obligate sa aiba rezerve de apa. O componenta esentiala a masurilor o constituie verificarea si centralizarea unitatilor de distribuire a apei potabile.

Risc ridicat de incendii

Acesta a precizat ca organizatorii de tabere scolare, frecvente in aceas... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro