Canibalii din lumea antica: tribul care consuma carnea de om gatita cu cea a oilor si razboinicii care beau sange

Canibalii din lumea antica: tribul care consuma carnea de om gatita cu cea a oilor si razboinicii care beau sange

"Cand la razboi prind dusmani de vii, la o suta de oameni jertfesc unul, dar nu in chipul cum ucid animalele, ci altfel: dupa ce toarna libatii de vin pe capul victimelor, injunghie oamenii deasupra unui vas si pe urma, susind vasul pe mormanul de crengi, varsa sangele peste pumnal. "Scitul jupoaie capul astfel: taie pielea de jur imprejur, pe dupa urechi, o apuca si o smulge de pe teasta.

acum 47 luni (11 Jun 2016)

In lucrarea sa "Istorii", in care a oferit relatari despre exepeditia armatelor regelui persan Darius, care au ajuns in tinuturile din nordul Dunarii si de la Marea Neagra, Herodot a remarcat obiceiurile cu totul iesite din comun ale unor triburi cunoscute in vremea sa. Triburile scitilor, unul dintre popoarele de temut ale Antichitatii, care au ajuns si pe teritoriul actual al Romaniei, obisnuiau sa bea sangele dusmanilor si sa se hraneasca din carnea celor ucisi, scria Herodot. "Cand la razboi prind dusmani de vii, la o suta de oameni jertfesc unul, dar nu in chipul cum ucid animalele, ci altfel: dupa ce toarna libatii de vin pe capul victimelor, injunghie oamenii deasupra unui vas si pe urma, susind vasul pe mormanul de crengi, varsa sangele peste pumnal. Taind toti umerii drepti, cu maini cu tot, ale victimelor injunghiate, le arunca in vazduh si, cand au ispravit de facut sacrificiul, se indeparteaza din acelasi loc.

Maestrii ai jupuirii De obicei, capul celor ucisi era oferit regelui sau pastrat ca trofeu, dupa ce era jupuit. "Scitul jupoaie capul astfel: taie pielea de jur imprejur, pe dupa urechi, o apuca si o smulge de pe teasta. Apoi o razuie de carne cu ajutorul unei coaste de bou. O framanta in maini si dupa ce a reusit sa o inmoaie face din ea un fel de stergar. Scitul pune acest stergar la fraul calului pe care il incaleca si se faleste cu el.Cine are cele mai multe asemenea stergare este socotit cel mai viteaz. De pe lesul vrajmasilor, multi jupoaie pielea mainii drepte, cu unghii cu tot, si fac din ea un invelis pentru toba. Multi jupoaie intreg trupul dusmanului si intinzandu-i pielea pe bucati de lemn o poarta pe caii lor". "Dupa ce taie fiecare cu ferastraul teasta mai de jos de sprancene, o curata. Saracii o invelesc numai cu o piele de bou neargasita, folosindu-se de ea in felul acesta. Bogatii, pe langa acest invelis de piele neargasita, mai poleiesc teasta cu aur pe dinauntru si o folosesc ca pe un pocal, pentru a bea di... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro