Candidoza la barbati: impotenta si sistemul imunitar slabit pot fi consecinte ale infectiei cu Candida

Candidoza la barbati: impotenta si sistemul imunitar slabit pot fi consecinte ale infectiei cu Candida

De ce apare candidoza la barbati Candidoza este o consecinta a inmultirii necontrolate a ciupercii Candida, in urma administrarii pe termen lung a antibioticelor, pe fondul unui sistem imunitar scazut, al stresului, al consumului de alimente bogate in zahar, al hainelor care nu permit pielii sa respire, al igienei precare etc.

acum 110 luni (11 May 2015)

De ce apare candidoza la barbati

Candidoza este o consecinta a inmultirii necontrolate a ciupercii Candida, in urma administrarii pe termen lung a antibioticelor, pe fondul unui sistem imunitar scazut, al stresului, al consumului de alimente bogate in zahar, al hainelor care nu permit pielii sa respire, al igienei precare etc. Candidoza la barbati - Tipuri si simptome

Potrivit sfatulmedicului.ro, infectia cu Candida poate fi de trei feluri: candidoza bucofaringiana, candidoza genitala si candidermia.

Simptomele difera in functie de localizarea infectiei si cuprind: prostatita cronica, disconfort in timpul actului sexual si la urinat, scaderea nivelului de energie si al apetitului alimentar, probleme la inghitire si durere in gat.

In cazul unei infectii extinse cu Candida, pot aparea simptome precum durerile de cap, raceli frecvente si de lunga durata, tulburari digestive (balonare, constipatie, arsuri la stomac), oboseala cronica, depresie si enxietate.

Prostatita reprezinta o inflamatie a prostatei, cauzata atat de infectii bacteriene, cat si de cele cu Candida. Se pare ca toxinele produse de candidoza ar fi de vina pentru aparitia inflamatiei de la nivelul prostatei. Infectia poate favoriza aparitia durerii, a inflamatiei si a mancarimii locale, aspecte care pot duce la inhibarea fluxului de material seminal si, implicit, la incapacitatea de a obtine si a mentine o erectie.

Exista insa cateva semne care ar trebui sa dea de gandit, cum ar fi iritatia, senzatia de arsura care insoteste urinarea, durerea sau mancarimea organelor genitale, disconfortul in timpul actului sexual.

Piciorul de atlet sau dermatofitia inghinala sunt alte infectii fungice cauzate de Candida, deoarece zona spatiilor dintre degetele picioarelor si cea inghinala sunt spatii propice petnru dezvoltarea ciupercilor, ca urmare a mediului umed si cald.

De regula, este suficient t... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro