Candidati "devorati" de propriile partide

PNL, partid macinat de lupte interne si de o criza de idei la varf, are patru candidati retrasi si a contribuit la retragerea altuia racolat de la M10. Desi discutia avea loc intr-o zi de joi la ora 16.00, sediul era aproape pustiu, candidatul fiind insotit doar de o angajata a Camerei Deputatilor, departe de activitatea unei zile de precampanie. Ulterior, Cristea a demisionat din conducerea partidului, reclamand faptul ca nu a primit sprijin pentru candidatura sa de la centru, iar presedintele partidului, Liviu Dragnea, nu s-ar fi aratat niciodata interesat de ce se intampla la Cluj-Napoca si nu a considerat necesara o discutie cu echipa noua din filiala despre pregatirile pentru campania electorala.

acum 48 luni (22 Apr 2016)

Pana la confruntarea cu electoratul, unii dintre politicienii care si-au dorit sa ajunga primari au avut probleme cu propriile formatiuni politice, care nu i-au sprijinit in mod real sau i-au retras din cursa. PNL, partid macinat de lupte interne si de o criza de idei la varf, are patru candidati retrasi si a contribuit la retragerea altuia racolat de la M10. Ulterior, o serie de lideri ai partidului, precum copresedintele Alina Gorghiu si secretarul general Ilie Bolojan, s-au intrecut in declaratii potrivit carora Busoi va fi retras daca nu va creste in sondaje. Refuzul premierului Ciolos de a adopta ordonanta de urgenta privind alegerile locale in doua tururi a fost pus de liberali in contul presedintelui Iohannis. Asa ca au luat o decizie inversa, bazata si pe sondaje cu rezultate asemanatoare cu cele din decembrie: Ludovic Orban va fi candidatul PNL la Capitala.

Totusi, acesta nu a beneficiat de o sustinere reala din partea conducerii partidului, pe fondul temerilor unor lideri ca, daca va castiga, isi va depune candidatura pentru sefia formatiunii. Acest fapt este dovedit de lansarea unor informatii pe "surse" din PNL potrivit carora liberalii ar fi intentionat sa renunte la Orban, pentru a-l sustine pe Nicusor Dan (USB). Cu cateva zile inainte de retragerea lui Orban, am fost la sediul sau de campanie pentru un interviu. Desi discutia avea loc intr-o zi de joi la ora 16.00, sediul era aproape pustiu, candidatul fiind insotit doar de o angajata a Camerei Deputatilor, departe de activitatea unei zile de precampanie. Sigur, Orban s-a retras din cauza acuzatiilor DNA, dar nu este clar daca unii dintre liderii PNL l-ar fi sustinut pana la capat, chiar si fara aceste acuzatii.

Munteanu, atacat din toate directiile

Pe 12 aprilie, PNL l-a desemnat candidat la Primaria Bucuresti pe Marian Munteanu, propus de Teodor Atanasiu. Imediat dupa desemnare, primul a fost criticat de mai multe organizatii neguvernamentale, dar si de presa, din cauza un... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro