Cand visele devin realitate. Depozitul de Filme, un proiect TIFF, isi deschide portile cu spectacole de magie, teatru si muzica

Cand visele devin realitate. Depozitul de Filme, un proiect TIFF, isi deschide portile cu spectacole de magie, teatru si muzica

Aceasta "schimbare la fata" a fost posibila datorita strangerii de fonduri prin campania "TIFF salveaza Depozitul de filme", care a inclus o componenta de crowdfunding, respectiv donatii oferite online de clujeni si oameni din intreaga tara prin platforma WeAreHere, in valoare totala de 2.300 de euro, si o donatie semnificativa a UniCredit Tiriac Bank, care s-a ridicat la 7.000 de euro. Copiii de la fundatia "Noi Orizonturi" vor sustine la Depozitul de Filme demonstratii de jonglerie intre orele 12.00 si 16.00, care vor fi urmate de un spectacol de magie si schite de teatru sustinute de studentii Facultatii de Teatru si Televiziune.

acum 99 luni (18 Oct 2014)

Depozitul de Filme din Cluj-Napoca a capatat o noua fata in ultimele luni si de duminica, 19 octombrie, e gata sa gazduiasca evenimente publice.

Desi inaugurarea oficiala a depozitului are loc la ora 18.00, in prezenta unor reprezentanti ai autoritatilor locale, ai UniCredit Tiriac Bank, Asociatiei Victoria Film si membrilor echipei TIFF - pana atunci publicul este invitat, din vremea pranzului, ora 12.00, la activitatile gazduite de acest spatiu.

Pentru ca Depozitul de filme "sa iasa in lume", spatiul a fost igienizat si imprejmuit, vegetatia salbatica crescuta in timp a "disparut", molozul a fost indepartat, iar cladirile au fost "operate" de urgenta care sa permita desfasurarea unor evenimente in conditii de siguranta.

Aceasta "schimbare la fata" a fost posibila datorita strangerii de fonduri prin campania "TIFF salveaza Depozitul de filme", care a inclus o componenta de crowdfunding, respectiv donatii oferite online de clujeni si oameni din intreaga tara prin platforma WeAreHere, in valoare totala de 2.300 de euro, si o donatie semnificativa a UniCredit Tiriac Bank, care s-a ridicat la 7.000 de euro.

Scopul acestei campanii a fost pregatirea spatiului pentru a gazdui evenimente publice, ca prim pas spre transformarea lui intr-un Muzeu al Filmului, in cadrul proiectului "Salvati Marele Ecran", sustinut de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc si Asociatia Victoria Film.Interventia a fost sprijinita de RADEF Romania Film, care a sustinut activitatile campaniei. Copiii de la fundatia "Noi Orizonturi" vor sustine la Depozitul de Filme demonstratii de jonglerie intre orele 12.00 si 16.00, care vor fi urmate de un spectacol de magie si schite de teatru sustinute de studentii Facultatii de Teatru si Televiziune. Dintr-o cladire parasita, Depozitul de Filme renaste intr-un spatiu in care tinerii pot organiza si participa la actiuni culturale si recreative. Pentru noi, actiunea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro