Cand viata bate filmul: desenul care a dus la regasirea unei familii din Romania, dupa 20 de ani

Cand viata bate filmul: desenul care a dus la regasirea unei familii din Romania, dupa 20 de ani

Carmen Kraiczar (29 de ani) avea doar 9 ani cand inocenta copilariei si curiozitatea au determinat-o sa se urce intr-un tren ce avea sa o poarte spre o alta identitate, departe de familie, departe de locurile natale, ba chiar intr-o alta tara. Singurele amintiri pe care tanara le are acum legate de copilaria ei sunt doar ca provine dintr-un oras unde parintii sai fabricau caramizi din pamant si paie, ca, la vremea respectiva, vorbea doar limba maghiara si ca ar fi avut inca cinci frati, trei baieti si doua fete.Cercetarile politististilor din cadrul Directiei de Investigatii Criminale - Serviciul Urmariri si ale celor de la I.P.J. In urma prelucrarii probelor de tip ADN si compararii profilelor genetice ale tinerei si tatalui acesteia de catre Institutul National de Criminalistica din cadrul I.G.P.R., in luna iulie a acestui an s-a stabilit ca fetita disparuta in anul 1994 este una si aceeasi persoana cu tanara stabilita, in prezent, in Italia.

acum 76 luni (21 Sep 2014)

Carmen Kraiczar (29 de ani) avea doar 9 ani cand inocenta copilariei si curiozitatea au determinat-o sa se urce intr-un tren ce avea sa o poarte spre o alta identitate, departe de familie, departe de locurile natale, ba chiar intr-o alta tara. Nu avea un bilet de calatorie, dar destinatia finala a fost Ramnicu-Valcea. A fost gasita de catre politisti si internata intr-un centru de plasament, unde i s-a dat un alt nume. A avut sansa sa fie infiata de o familie si sa fie crescuta in Italia.

In 2007, tatal lui Carmen a ajuns in biroul politistului Florin Lazau, cel care se ocupa de realizarea portretelor-robot in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Bihor. Era o noua incercare de a-si gasi copila dupa ani de cautari, in zadar. Tatal nu stapanea bine limba romana, vorbea in maghiara, si s-a realizat portretul de la data disparitiei. Aveam nevoie de cat mai multe detalii ale acestei fetite. De la culoarea parului pana la culoarea ochilor, forma nasului, a gurii, constitutia corporala. Imi amintesc ca tatal era ingrijorat si lipsit de speranta", ne-a povestit inspectorul principal Florin Lazau, singurul artist criminalist atestat din afara Statelor Unite ale Americii.

Cele doua portrete au fost mediatizate de politisti, iar in luna martie a acestui an, dupa publicarea lor pe un site dedicat disparitiilor de copii, tanara, care acum traieste in Italia, a observat ca sunt asemanari intre ea si o fetita disparuta in 1994.

Singurele amintiri pe care tanara le are acum legate de copilaria ei sunt doar ca provine dintr-un oras unde parintii sai fabricau caramizi din pamant si paie, ca, la vremea respectiva, vorbea doar limba maghiara si ca ar fi avut inca cinci frati, trei baieti si doua fete.Cercetarile politististilor din cadrul Directiei de Investigatii Criminale - Serviciul Urmariri si ale celor de la I.P.J. Bihor au aratat ca exista o legatura de rudenie intre fetita respectiva si familia ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro