Cand va fi depus in Parlament proiectul confiscarii extinse

Cand va fi depus in Parlament proiectul confiscarii extinse

In plus, "confiscarea extinsa se dispune daca instanta are convingerea ca bunurile respective provin din activitati infractionale si are in vedere bunurile dobandite de persoana condamnata, intr-o perioada de cinci ani inainte si, daca este cazul, dupa momentul savarsirii infractiunii, pana la data emiterii actului de sesizare a instantei", se arata in proiectul de lege.

acum 91 luni (30 Aug 2016)

Ministrul a mai spus ca pregateste, pentru a fi lansat in dezbatere publica, un pachet de legi de reformare a sistemului judiciar, dar nu a vrut sa ofere detalii privind continutul acestuia. "Nu pot sa precizeze prevederi din aceste documente pentru ca as devansa dezbaterea acum, cand mai avem cateva lucruri de pus la punct", a precizat ministrul Justitiei.

Un al treilea obiectiv vizat de Ministerul Justitiei este cel referitor la reformarea sistemului penitenciarelor, pe care il doreste concretizat printr-un proiect legislativ in Parlament, a mai mentionat Pruna.

"Dupa incheierea, pe 9 septembrie, a dezbaterii publice lansate in urma cu trei saptamani, vom analiza propunerile de masuri administrative si legislative ce s-au desprins din dezbatere in cadrul a cinci centre mari din tara -- Iasi, Cluj-Napoca, Craiova, Timisoara si Bucuresti. Ce prevede legea

La inceputul lunii august, Ministerul Justitiei a pus in dezbatere publica proiectul de lege pentru aplicarea directivei Parlamentului European privind inghetarea si confiscarea produselor infractiunilor savarsite in Uniunea Europeana.

Specialistii ministerului au propus ca unui condamnat pentru comiterea unor infractiuni a caror pedeapsa este mai mare de patru ani sa i se confiste bunurile, daca judecatorul considera ca acestea au fost achizitionate in urma comiterii unor infractiuni.

In plus, "confiscarea extinsa se dispune daca instanta are convingerea ca bunurile respective provin din activitati infractionale si are in vedere bunurile dobandite de persoana condamnata, intr-o perioada de cinci ani inainte si, daca este cazul, dupa momentul savarsirii infractiunii, pana la data emiterii actului de sesizare a instantei", se arata in proiectul de lege. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro