Cand va fi analizata sesizarea PNL privind respingerea urmaririi penale a lui Ponta

Intr-o declarație transmisă de Administrația Prezidențială la scurt timp de la votul din Camera Deputaților, președintele Klaus Iohannis spune că Parlamentul nu ar trebui să obstrucționeze actul de justiție și că regretă că astăzi coaliția de guvernare a impus o decizie in sens contrar și s-a transformat intr-un scut de protecție pentru Victor Ponta.

acum 108 luni (10 Jul 2015)

Sesizarea PNL privind respingerea inceperii urmăririi penale a lui Victor Ponta, pentru conflict de interese, va fi analizată de judecătorii Curţii Constituţionale in 15 iulie, informează Mediafax. Camera Deputaților a RESPINS cererea DNA de urmărire penală a lui Ponta

PNL a contestat, vineri, la Curtea Constituţională, atat hotărarea Parlamentului din 9 iunie privind respingerea solicitării DNA de incepere a urmăririi penale a lui Victor Ponta pentru conflict de interese, cat şi prevederile alineatului (7) al articolului 157 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, care au stat la baza deciziei plenului.

In 9 iunie, plenul Camerei Deputaţilor a respins cererea DNA de urmărire penală a premierului Victor Ponta pentru conflict de interese.

Imediat după votul din plenul Camerei Deputaţilor, liderul grupului PNL, Ludovic Orban, declara că liberalii caută "temeiuri solide" pentru a putea ataca decizia in cazul lui Victor Ponta, el spunand că, dacă vor fi găsite aceste temeiuri legate de procedura de vot, liberalii vor ataca hotărarea la Curtea Constituţională. Pentru prima oară in Parlamentul Romaniei nu se mai votează cererea formulată de procurorul general de incepere a urmăririi penale, ci s-a votat raportul Comisiei.

Liderul deputaților liberali mai spunea atunci că prin votul de marți "PSD şi majoritatea guvernamentală au arătat că nu le pasă de Romania şi de imaginea ţării".

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, luni, cu 18 voturi "impotrivă", 7 "pentru" şi o abţinere, solicitarea DNA privind inceperea urmăririi penale a premierului Victor Ponta și pentru infracțiunea de conflict de interese.

Din totalul de 387 de deputaţi, la şedinţa de marţi au fost prezenţi 351, numărul voturilor valabil exprimate fiind acelaşi. Din voturile valabil exprimate, 231 au fost pentru "proiectul de hotărare privind respingerea cererii de incepere a urmăririi pen... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro