Cand trebuie sa citim psalmii din Biblie si cu ce ne ajuta: "Cine se roaga cu psalmi ii arde pe diavoli ca si cu o sabie de foc"

Cand trebuie sa citim psalmii din Biblie si cu ce ne ajuta:

Parintele Paisie Olaru, vorbind despre puterea rugaciunii insotite de psalmi asupra duhurilor necurate, spunea: "Diavolii se tem de psalmi pentru ca, cine se roaga cu psalmi ii arde pe diavoli ca si cu o sabie de foc. E adevarat ca, in Psaltire, sunt exprimate anumite lucruri, intr-un anumite fel: gasiti acolo un mod de exprimare care arata asa, ca un fel de razbunare, ca un fel de lupta cu vrasmasii.

acum 55 luni (13 Jan 2016)

Psaltirea cuprinde 150 de psalmi, care au fost impartiti in 20 de catisme pentru citirea ei in cult. Alaturi de Sfintele Evanghelii si Apostol, Psaltirea este cartea de cult cel mai des folosita in randuiala bisericeasca. Psalmii pot fi cititi si pe sarite, in functie de starea sufleteasca in care ne aflam

Psalmii pot fi cititi fie la rand, dupa puterea si ravna fiecaruia, fie catisma dupa catisma, cu recomandarea ca odata o catisma inceputa, sa fie citita fara intrerupere pana la rugaciunea de sfarsit. Sfantului Arsenie Capadocianul, prin recomandarea parintelui Paisie Aghioritul, ne-a lasat si o lista cu psalmii, in functie de starile si problemele sufletesti.

Parintele Paisie Olaru, vorbind despre puterea rugaciunii insotite de psalmi asupra duhurilor necurate, spunea:

"Diavolii se tem de psalmi pentru ca, cine se roaga cu psalmi ii arde pe diavoli ca si cu o sabie de foc. Cu acestea parintii de demult faceau minuni si alungau duhurile rele din oameni. Iar daca unii nu citesc Psaltirea pentru ca se tem de ispite, acestia sunt crestini fricosi, care vor sa iasa la lupta cu diavolii fara arme". "Psaltirea descrie lupta sufletului cu vrasmasii nevazuti"

De asemenea, Parintele Arsenie Muscalu spunea:

"Citirea din Psaltire este foarte potrivita cu postul si nu este primejdioasa in niciun fel, asa cum nu este primejdioasa rugaaciunea. E adevarat ca, in Psaltire, sunt exprimate anumite lucruri, intr-un anumite fel: gasiti acolo un mod de exprimare care arata asa, ca un fel de razbunare, ca un fel de lupta cu vrasmasii. Mai intai, ca peste tot unde este vorba de vrajmasi, noi trebuie sa intelegem pe vrajmasul nevazut. De unde pot aparea unele ispite: in momentul in care omul se intarata in chip patmas, citeste Psaltirea cu patima, ca si cum si-ar blestema vrasmasii, pe cei care i-au facut rau; in clipa in care omul face lucrul acesta, e de asteptat sa se aleaga cu multe ispite. Psaltirea nu poate sa aduca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro