Cand soarta iti da o lamaie, fa o limonada. Secretele fericirii, dezvaluite de un cunoscut autor de literatura motivationala

Cand soarta iti da o lamaie, fa o limonada. Secretele fericirii, dezvaluite de un cunoscut autor de literatura motivationala

Dale Carnegie (1888 - 1955), unul dintre cei mai faimosi autori de literatura motivationala a influentat prin lucrarile sale milioane de oameni. Cartile sale despre auto-imbunatatire, vorbit in public si abilitati interpersonale ("Cum sa castigi prieteni si sa influentezi oameni", "Cum sa te opresti din ingrijorare si sa incepi sa traiesti" si "Secretele Succesului") au fost vandute pana in prezent in zeci de milioane de exemplare. Daca in inima cuiva clocotesc sentimente de ura si de dispret fata de tine, niciun principiu al logicii nu il va face sa vada lucrurile asa cum vrei tu.

acum 72 luni (6 Dec 2016)

Dale Carnegie (1888 - 1955), unul dintre cei mai faimosi autori de literatura motivationala a influentat prin lucrarile sale milioane de oameni. Cartile sale despre auto-imbunatatire, vorbit in public si abilitati interpersonale ("Cum sa castigi prieteni si sa influentezi oameni", "Cum sa te opresti din ingrijorare si sa incepi sa traiesti" si "Secretele Succesului") au fost vandute pana in prezent in zeci de milioane de exemplare. Iata cele mai celebre citate din volumele lui Dale Carnegie:

Daca in drumul tau intalnesti un om prea obosit ca sa-ti poata darui un suras, lasa-i-l pe al tau.

Orice prost poate critica si condamna, dar e nevoie de caracter si control de sine pentru a fi intelegator si iertator.

Singurul mod de a obtine ce e mai bun dintr-o cearta este sa o eviti.

Nu te teme de dusmanii care te ataca.

Aprecierile sincere, la obiect si facute dezinteresat sunt adevarate deschizatoare de inimi.

Adu-ti aminte ca fericirea nu depinde de ceea ce esti sau de ceea ce ai.

Majoritatea lucrurilor importante din lume au fost realizate de oameni care au continuat sa incerce acolo unde parea ca nu mai exista nicio speranta.

Nu critica, nu condamna, si nu te plange.

Adevarul trebuie facut mai plin de viata, mai interesant, mai dramatic.

Diferenta dintre un om realizat si unul ratat consta adesea in faptul ca primul va profita de greselile sale si va incerca sa faca lucrurile altfel. Unul din motivele pentru care pasarile si caii nu sunt nefericiti este faptul ca ei nu incearca sa impresioneze alte pasari sau alti cai.

Poti sa-ti faci mai multi prieteni in doua luni interesandu-te de altii decat ti-ai face in doi ani incercand sa-i interesezi pe altii despre tine.

Cand avem de-a face cu oamenii, trebuie sa retinem ca nu n... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro