Cand si de ce devine carnea de miel toxica. Testul cordonului ombilical si al cantarului

Cand si de ce devine carnea de miel toxica. Testul cordonului ombilical si al cantarului

Carnea de miel, aflata la mare cautare inainte de sarbatorile pascale, poate fi daunatoare pentru sanatate. Pe de alta parte, carnea de miel ajuns la greutatea optima, este bogata in proteine, acizi grasi precum Omega 3 si Omega 6, dar si vitamine deosebit de importante pentru un metabolism sanatos (B1, B2, B6, B5, B12 si biotina).

acum 62 luni (9 Apr 2015)

Carnea de miel, aflata la mare cautare inainte de sarbatorile pascale, poate fi daunatoare pentru sanatate. Daca mielul nu are minimum 10-15 kilograme, doua luni de la fatare si nu a fost crescut intre-un mediu sanatos, toxinele retinute in organismul acestuia vor face carnea greu de digerat si poate solicita ficatul si pancreasul. De altfel, este si lege care interzice sacrificarea lor inainte de doua luni.

Conform normelor, mielul trebuie sa aiba minimum 6 kilograme la carcasa, greutate ce reiese fara extremitati (cap si copite), blana si intestine. Aceste toxine ingreuneaza digestia si, consumate in exces sau o perioada mai lunga de timp, pot duce la afectiuni renale, guta ori boli hepatice. Pentru ca sistemul enzimatic al mielului sub doua luni nu este definitivat, carnea de miel este mai greu de digerat decat carnea de oaie. De asemenea, carnea de miel devine si mai greu de digerat daca la aceeasi masa sunt consumate oua.

Pe de alta parte, carnea de miel ajuns la greutatea optima, este bogata in proteine, acizi grasi precum Omega 3 si Omega 6, dar si vitamine deosebit de importante pentru un metabolism sanatos (B1, B2, B6, B5, B12 si biotina). Friptura de miel asezonata cu spanac, salata de sfecla rosie sau salata verde devine mai usor de tolerat.

Citeste si:

Masa de Paste cu putine calorii. Bucate recomandate de Bogdan Roman, sibianul care a facut senzatie la Masterchef

Oborul Barlad, locul unde mieii sunt sacrificati in fata cumparatorilor

Cea mai simpla reteta de stufat de miel ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro