Cand si cum ramane Elena Udrea fara imunitate

Cand si cum ramane Elena Udrea fara imunitate

"Am stabilit, cu aceasta ocazie, pentru ca ne-a venit raportul pe primul dosar in cazul doamnei deputat, fost ministru al Dezvoltarii, sa avem un plen imediat dupa plenul reunit de luni, cu patru puncte: luam act de incetarea mandatului domnului deputat Petre Roman, al doilea- raportul venit de la Comisia Juridica in primul dosar de ridicare a imunitatii si incepere a urmaririi penale, sub rezerva primirii celorlalte doua rapoarte pe care le-am trimis acum la Comisia Juridica", a anuntat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

acum 64 luni (5 Feb 2015)

Cererea procurorilor a primit deja aviz favorabil din partea Comisiei Juridice a Camerei, iar luni va ajunge in plen, pentru votul final. La numai cateva ore dupa ce Comisia Juridica a dat aviz, procurorii anticoruptie au trimis catre Camera Deputatilor inca o solicitare, de aceasta data pentru arestarea preventiva a Elenei Udrea, tot in dosarul "Gala Bute". O cerere vizeaza fapte de coruptie in dosarul Microsoft, iar in cealalta procurorii sustin ca fostul ministru al Dezvoltarii a incalcat regimul controlului judiciar (masura juridica in care se afla deja), drept urmare se impune tot arestarea preventiva.

Cele trei cereri de arestare preventiva au fost trimise de conducerea Camerei Deputatilor catre Comisia Juridica, for ce are la dispozitie trei zile pentru a da trei rapoarte. "Am stabilit, cu aceasta ocazie, pentru ca ne-a venit raportul pe primul dosar in cazul doamnei deputat, fost ministru al Dezvoltarii, sa avem un plen imediat dupa plenul reunit de luni, cu patru puncte: luam act de incetarea mandatului domnului deputat Petre Roman, al doilea- raportul venit de la Comisia Juridica in primul dosar de ridicare a imunitatii si incepere a urmaririi penale, sub rezerva primirii celorlalte doua rapoarte pe care le-am trimis acum la Comisia Juridica", a anuntat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor.

PMP alege succesorul Elenei Udrea

Partidul Miscarea Populara (PMP) va alege, la congresul de duminica, viitorul presedinte al partidului, dupa ce Elena Udrea s-a suspendat din functie ca urmare a problemelor cu justitia.

In cursa pentru sefia partidului crescut si abandonat de Traian Basescu s-a inscris un singur candidat: deputatul Eugen Tomac, fost presedinte interimar al partidului pana in primavara anului trecut.

Tomac va face echipa cu europarlamentarul PMP Siegfrid Muresan, care va candida pentru functia de prim-vicepresedinte al PMP... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro