Cand se ajunge la insuficienta renala

Cand se ajunge la insuficienta renala

In jur de 10-11% din romani sufera de boala cronica de rinichi. Boala cronica de rinichi este insotita atat de acumularea de deseuri metabolice, cat si de anemie, probleme osoase (dureri, fracturi) si hipertensiune.

acum 43 luni (2 Nov 2016)

In jur de 10-11% din romani sufera de boala cronica de rinichi. Boala se caracterizeaza prin reducerea continua, pe o durata de cel putin 3 luni, a capacitatii rinichilor de a-si indeplini functiile. Odata instalata, boala cronica de rinichi evolueaza, avand ca urmare pierderea treptata si definitiva a functiei renale. Rareori, in primele stadii, boala cronica de rinichi este insotita de scaderea cantitatii de urina eliminata, prin oboseala nejustificata, dureri de cap si edeme. Analizele de sange si sumarul de urina ajuta la depistarea din timp a acestei afectiuni.

Boala cronica de rinichi este insotita atat de acumularea de deseuri metabolice, cat si de anemie, probleme osoase (dureri, fracturi) si hipertensiune. De asemenea, boala cronica de rinichi agraveaza ateroscleroza, cu risc de aparitie a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral.

Diabetul si hipertensiunea, inamicii rinichilor

Peste 3 sferturi din cazurile de boala cronica de rinichi sunt cauzate de diabet si hipertensiune. Alti factori de risc sunt: varsta peste 50 de ani, afectiunile renale si cele cardiovasculare, mostenirea genetica (rude de gradul I cu boala cronica de rinichi). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro