Cand reincepem sa folosim cremele de protectie solara. "Alergii pot sa apara daca e o crema cu valabilitate depasita"

Cand reincepem sa folosim cremele de protectie solara.

Soarele ne poate fi bun prieten daca nu avem afectiuni care se pot agrava la expunere, insa cresterea destul de surprinzatoare a temperaturilor, inregistrata deja de o vreme incoace, trebuie sa ne puna in garda. Diverse reactii la crema respectiva pot sa apara doar daca a fost deschisa de foarte multa vreme, s-a depasit perioada de valabilitate, acesta ar fi singurul scenariu al aparitiei reactiilor de tip roseata sau altfel de manifestari", a mai spus medicul, precizand ca fiecare expunere fara protectie grabeste imbatranirea pielii, producandu-se efecte ireversibile.

acum 38 luni (1 Apr 2017)

Soarele ne poate fi bun prieten daca nu avem afectiuni care se pot agrava la expunere, insa cresterea destul de surprinzatoare a temperaturilor, inregistrata deja de o vreme incoace, trebuie sa ne puna in garda. Am intrebat specialistul dermatolog despre momentul in care reincepem sa folosim cremele de protectie solara, indispensabile pe timp de vara. Pentru acest tip de ten sunt indicate in aceasta perioada cremele cu factor de protectie 20. Pentru fototipul II, tenul mai deschis, deja factorul de protectie creste la 30. Cand temperaturile deja depasesc 25-27 grade Celsius, cei care au fototipul I sau II trebuie sa foloseasca acele creme cu factorul maxim de protectie disponibil la noi pe piata - 50", ne sfatuieste medicul dermatolog Cristina Tutunaru.

Copiii sunt de departe cei mai sensibili, urmati de persoanele cu fototipul I - piele foarte alba, par roscat si de persoanele care nu tolereaza soarele, la expunere manifestandu-se diverse reactii alergice, roseata in special.

"Tenul bronzat e la moda, dar nu e sanatos"

Cremele cu fotoprotectie, ne mai sfatuieste medicul dermatolog, este necesar sa le cumparam din farmacii si, pe cat posibil, la indicatia medicului. O cutie de crema pe care am deschis-o anul trecut inca o mai putem folosi, daca am pastrat-o in conditii optime si nu au trecut mai mult de 12 luni de la deschidere. Diverse reactii la crema respectiva pot sa apara doar daca a fost deschisa de foarte multa vreme, s-a depasit perioada de valabilitate, acesta ar fi singurul scenariu al aparitiei reactiilor de tip roseata sau altfel de manifestari", a mai spus medicul, precizand ca fiecare expunere fara protectie grabeste imbatranirea pielii, producandu-se efecte ireversibile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro