Cand oboseala devine un semnal de alarma: ce boli ar putea sa indice

Cand oboseala devine un semnal de alarma: ce boli ar putea sa indice

Oboseala este normala atunci cand facem efort fizic, muncim mult sau pierdem o noapte de somn. Respiratia se poate opri si de cateva zeci de ori pe noapte in functie de severitatea bolii. Boli de inima sau de plamani Daca obositi dupa ce ati mers pe jos 100 de metri sau atunci cand ati urcat cateva scari puteti suferi de boli de inima.

acum 80 luni (29 Jun 2017)

Oboseala este normala atunci cand facem efort fizic, muncim mult sau pierdem o noapte de somn.

Apneea in somn este una dintre afectiunile extrem de periculoase. Daca ati dormit opt ore, dar va treziti mai obositi decat v-ati culcat, atunci trebuie sa mergeti la medic. "Pacientilor care au apnee li se opreste practic repiratia timp de 10 pana la 30 de secunde. Respiratia se poate opri si de cateva zeci de ori pe noapte in functie de severitatea bolii. De multe ori, pacientii se trezesc cu senzatie de sufocare si speriati, dar nu isi dau seama din ce cauza. Multi pacienti nu sunt diagnosticati, deoarece simptomele sunt subtile si multi le ignora sau le pun pe seama altor probleme.

Boli de inima sau de plamani

Daca obositi dupa ce ati mers pe jos 100 de metri sau atunci cand ati urcat cateva scari puteti suferi de boli de inima. "Oboseala accentuata poate fi un semn de boli cardiovasculare. Arterele se pot infunda din cauza unui regim de viata nesanatos. Daca aveti astfel de simptome trebuie sa mergeti de urgenta la medic deoarece boala este in timp fatala", spune medicul internist Florin Tudor.

Si bolile de plamani pot da semzatie de oboseala permanenta. "Daca ati avut o raceala pe care ati ignorat-o pe principiul ca trece, dar obositi rapid, transpirati si aveti semne de somnolenta trebuie sa mergeti la medic. "Anemia se manifesta prin carenta de fier in organism. Corpul se simte mereu obosit si este intr-o stare permenta de letargie. Nu aveti energie, pofta de mancare, dar pot aparea si stari de ameteala. De asemenea persoanele cu anemie au senzatie de frig. Anemia se depisteaza printr-o analiza simpla de sange si se trateaza usor", mai spune specialistul.

Depresia, greu de tratat

Depresia este o boala care se poate manifesta prin oboseala. "Daca v-ati facut analize si nu ati descoperit nimic alarmant, dar va simtiti obositi, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro