"Cand nu actionezi uiti ca urmatoarea victima poate fi propria ta fiica". Psiholog judiciar, despre cazul elevei care a fost violata de sapte barbati din Vaslui

Pe aceeasi tema: Eleva din Vaslui, sechestrata si violata de sapte indivizi la intoarcerea de la scoala Dezvaluiri cutremuratoare in cazul elevei din Vaslui, violata de sapte tineri: abuzata pana la lesin, stropita cu alcool si iarasi batjocorita Gest incalificabil al unuia dintre cei 7 violatori din Vaslui, judecati in libertate dupa ce au violat o eleva pana la lesin: "O sa dau eu cu masina peste voi" Scrisoare deschisa adresata de ONG-uri presedintelui Iohannis si ministrului Justitiei, in cazul eliberarii celor 7 tineri care au violat o eleva din Vaslui CSM si Parchetul General, solicitate sa verifice legalitatea eliberarii celor sapte violatori din Vaslui.

acum 75 luni (23 Jul 2015)

Timp de doua saptamani, vom dezbate unul dintre cele mai scandaloase cazuri de violenta din ultimii ani care a cutremurat Romania: povestea elevei din Vaslui care a fost violata de sapte tineri, cate in prezent sunt liberi.

Scopul campaniei "Dreptate pentru fata violata din Vaslui" este de a fi alaturi de victima umilita public si blamata de comunitatea din care fac parte violatorii, dar si de a arata derapajele unui sistem de justitie care, in judetul cu cele mai multe infractiuni sexuale, lasa in libertate sapte indivizi care au batjocorit o tanara.

Ionut Bratianu, licentiat in Drept si Psihologie, specializat in criminalitate si victimologie: Teama de a deveni victima violului este prezenta permanent in constiinta femeilor. Daca ne referim la cazul de fata, pericolul este si mai mare mai ales cand institutiile nu dispun masuri clare si rapide de sanctionare a agresorilor. Atunci cand trenezi in cadrul procedurilor tot felul de scuze si circumstante, e clar ca vrei sa te scuzi si sa eviti dovedirea vinovatiei. De asemenea, acest caz poate fi folosit de catre potentiali agresori sexuali ca o posibila metoda de a fenta anchetatorii. Este destul de periculos cand in cadrul anchetei cei de pe margine isi dau mana in pastrarea tacerii, minimalizarea suferintei si omisiunea de a cauta noi tehnici de aflare a adevarului.

Cei care nu au o atitudine pro sociala fata de suferinta acestui copil uita ca de fapt violul sta la panda. Cand nu actionezi inseamna ca esti de acord cu acel comportament si uiti ca urmatoarea victima poate fi propria ta fiica sau un membru al familiei. Continua-ti viata cat mai normal posibil, revino la rutina, vorbeste despre ce s-a intamplat cu cineva de specialitate si de incredere, incearca exercitii de relaxare, sa nu renunti la scoala, mananca si fa exercitii regulat. Sa ceri ajutor de la psiholog pentru a putea sa te luminezi si sa te aerisesti sufleteste, gandeste-te ca viata va fi mai frumoasa.

Sa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro