Cand functia e mai presus de lege: prim procurorul Vasile Popa era pe mana cu evazionistii, distrugea rechizitorii si intervenea pentru prelevarea de organe

Cand functia e mai presus de lege: prim procurorul Vasile Popa era pe mana cu evazionistii, distrugea rechizitorii si intervenea pentru prelevarea de organe

Acesta este urmarit penal de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie, fiind acuzat de santaj, luare de mita, instigare la efectuarea unei prelevari atunci cand prin aceasta se compromite o autopsie medico-legala, doua infractiuni de abuz in serviciu, doua infractiuni de distrugere de inscrisuri si doua infractiuni de favorizarea faptuitorului. Dorinel Edu a fost arestat la sfarsitul anului trecut impreuna cu fiul sau pentru evaziune, spalare de bani si delapidare, prejudiciul adus de cei doi bugetului de stat fiind de peste 36 de milioane de lei.

acum 117 luni (7 Oct 2014)

Vin zile grele pentru Vasile Popa, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor. Acesta este urmarit penal de catre procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie, fiind acuzat de santaj, luare de mita, instigare la efectuarea unei prelevari atunci cand prin aceasta se compromite o autopsie medico-legala, doua infractiuni de abuz in serviciu, doua infractiuni de distrugere de inscrisuri si doua infractiuni de favorizarea faptuitorului.

Concret, in perioada 2013 - 2014, Vasile Popa, prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor, a constrans un agent economic din Oradea sa ii remita 7.700 de lei, bani ce reprezentau diferenta nerestituita dintr-un imprumut acordat anterior.

In perioada 2011 - septembrie 2013, Popa a primit de la afaceristul Dorinel Edu intre 500 si 1.500 euro, de 2-3 ori pe luna. Tot afaceristul Edu i-a construit si amenajat lui Popa, pe cheltuiala sa, un teren de tenis de camp si i-a asigurat si alte foloase, cum ar fi plata unor bilete de avion, cazari la hotel, precum si alte servicii de care a beneficiat magistratul, toate acestea ridicandu-se la 50.000 euro.

Dorinel Edu a fost arestat la sfarsitul anului trecut impreuna cu fiul sau pentru evaziune, spalare de bani si delapidare, prejudiciul adus de cei doi bugetului de stat fiind de peste 36 de milioane de lei.

Prim-procurorul Vasile Popa mai este acuzat de distrugerea unor rechiztorii de pe vremea cand era prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Oradea.

Vasile Popa mai este suspectat ca, in cursul lunii aprilie a acestui an, l-a determinat pe seful Serviciului de Medicina Legala Bihor sa efectueze o prelevare de organe intr-un caz in care legea interzicea expres acest fapt, cu consecinta compromiterii autopsiei medico-legale.

Doua prelevari... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro