Cand doctorul se transforma in calau: "Ciubucul i-a luat medicului din Romania calitatea de meserie nobila"

Cand doctorul se transforma in calau:

> Initial, meseria de doctor a fost vazuta ca o meserie nobila - din cauza sacrificiilor facute in cursul anilor lungi de studii, in cursul noptilor interminabile de garda, sacrificii fata de familie, copii, viata in general. Nu ma intereseaza" ""Am alti pacienti care sa iti ia locul" "Nu fac munca >" "Aici nu e organizatie de caritate" Si asa halatul alb a inceput sa se pateze din ce in ce mai mult cu sange nevinovat si noroi sufletesc.

acum 90 luni (31 Jul 2015)

>

Initial, meseria de doctor a fost vazuta ca o meserie nobila - din cauza sacrificiilor facute in cursul anilor lungi de studii, in cursul noptilor interminabile de garda, sacrificii fata de familie, copii, viata in general.

Cred ca si obiceiul ciubucului s-a impamantenit cel putin partial din recunostinta pacientilor fata de o profesie grea si prost platita. Dar, intr-adevar, nu mai pot spune ca este o meserie nobila daca depinde de ciubuc.

Ciubucul i-a luat meseriei de doctor din Romania calitatea de meserie nobila. Dar metoda de a dilua sentimentul vinovatiei este de a pacatui in masa. Daca toti luam ciubuc parca nu mai este asa rusinos. Iar daca vreunul incearca sa nu ia ciubuc, hai sa il dam pe brazda.

"Daca nu imi dai atatia bani, nu te operez"

"E treaba ta de unde faci rost". Nu ma intereseaza"

""Am alti pacienti care sa iti ia locul"

"Nu fac munca >"

"Aici nu e organizatie de caritate"

Si asa halatul alb a inceput sa se pateze din ce in ce mai mult cu sange nevinovat si noroi sufletesc. Ciubucul s-a transformat de la un ajutor, un supliment la salariu, dintr-un act de recunostinta, in sursa principala de venit. Apoi s-a transformat din sursa principala de venit in sursa de imbogatire. Doctorul nu mai ia ciubuc pentru a isi achita costul vietii zilnice la un nivel decent, ia ciubuc pentru a isi satisface ambitii indecente.

Si daca suntem toti la fel parca nu e asa de rau. Intrebarea nu este daca ia, ci cat sa i se dea. Apoi din specia de doctor ciubucar campion s-a nascut specia de doctor infractor.

Recent, in America, un doctor oncolog din Detroit a fost condamnat la 45 ani de puscarie grea pentru ca... le-a spus oamenilor ca au cancer cand nu aveau cancer. A mintit pentru ca sa le dea tratamente scumpe pentru care lua comision. A furat de la companiile de asigurari milioane de dolari. Dar crima cea mai mare este ca a spus oamenilor sanatosi ca au cancer.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro