Cand devine nociv consumul de alcool

Cand devine nociv consumul de alcool

Atunci cand alcoolul este consumat ocazional si in cantitati reduse, corpul gaseste relativ usor resursele necesare pentru a contracara daunele produse de acesta.

acum 42 luni (2 Feb 2017)

Atunci cand alcoolul este consumat ocazional si in cantitati reduse, corpul gaseste relativ usor resursele necesare pentru a contracara daunele produse de acesta. Toate organele sunt afectate de excesul alcool pe perioade lungi, care creste semnificativ si riscul de aparitie a cancerului, mai ales in zona bucala si faringiana.

Ciroza, efect al consumului cronic

Odata trecut in fluxul sanguin, alcoolul ajunge la ficat, la rinichi, la splina si la creier. Consumul frecvent de alcool duce la incarcarea cu grasime a celulelor hepatice, iar tesuturile lezate de la nivelul acestui organ nu se mai pot reface. Pe fondul malnutritiei, apare ficatul gras alcoolic (steatoza hepatica), iar abuzul de alcool pe o perioada de 10-15 ani are ca efect aparitia cirozei hepatice.

Renuntarea la alcool este mai mult decat necesara in aceasta afectiune, complicatiile precum varicele esofagiene cu hemoragie putand fi fatale. Astfel, alcoolul saraceste organismul de vitamine si de minerale, carora le poate reduce si absorbtia. De asemenea, consumul excesiv de alcool este cauza celor mai multe pancreatite cronice (inflamatie a pancreasului). ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro