Cand devine daunator pepenele verde. Nutritionistii atrag atentia ca lubenita are un indice glicemic extrem de ridicat

Cand devine daunator pepenele verde. Nutritionistii atrag atentia ca lubenita are un indice glicemic extrem de ridicat

Va mai recomandam: Beneficiile uimitoare ale semintelor de pepene verde Cum se prepara cea mai aromata si mai ieftina dulceata din coji de pepene verde

acum 77 luni (4 Sep 2016)

"Pentru a intelege, prin comparatie cu alte alimente consumate zilnic, am ales doua dintre cele mai frecvente: painea neagra are valoarea IG 65, iar pizza are IG 60. Sunt unele boli in care pepenele verde creeaza mari probleme, si aici ne referim la: diabetul zaharat, boli ale pancreasului, pietre la rinichi, anomalii ale sistemului urogenital, adenom de prostata, pielonefrita (inflamatii ale rinichilor si pelvisului cauzate de infectii bacteriene), recuparare post-operatorie, gastrita cronica, ulcer gastric, colita, diaree", spune medicul Dan Merisca.

Este cunoscut faptul ca acest fruct-leguma contine o sumedenie de vitamine (C, B, A), dar si potasiu, fosfor, calciu, magneziu, zinc, cupru si seleniu. Este important de mentionat faptul ca pepenele verde nu contine grasimi. In anumite situatii creeaza probleme in obtinerea unui abdomen plat daca e consumat in cantitati mari, mai ales in perioada august-septembrie, cand uneori indicele glicemic creste peste valoarea si asa ridicata", mai arata nutritionistul Dan Merisca.

Acesta mai explica faptul ca in aceasta perioada, pepenele verde incepe sa isi schimbe proprietatile nutritive, devenind uneori o sursa de intoxicare. Nu putine au fost cazurile in care copiii, dar si adultii au ajuns la serviciile de urgente cu astfel de complicatii.

Va mai recomandam:

Beneficiile uimitoare ale semintelor de pepene verde

Cum se prepara cea mai aromata si mai ieftina dulceata din coji de pepene verde ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro