Cand devin periculoase depozitele de calciu de la nivelul sanilor

Cand devin periculoase depozitele de calciu de la nivelul sanilor

In principiu, depozitele de saruri de calciu de la nivelul sanilor cresc pe masura ce femeile imbatranesc. 2.Dupa instalarea menopauzei, femeile pot experimenta calcificari ale sanului din cauza inflamatiilor determinate de foliculii de par, a depozitelor de calciu de la nivelul vaselor de sange din sani, si, uneori, de secretiile de la nivel celular.

acum 49 luni (9 Mar 2017)

In principiu, depozitele de saruri de calciu de la nivelul sanilor cresc pe masura ce femeile imbatranesc. Aceste calcificari sunt de cele mai multe ori benigne, insa, in anumite situatii - in functie de marime, distributie si organizare - pot fi primele semne ale unei boli grave cum este cancerul la san.

Nu se simt la palpare

Aceste depozite sunt atat de mici incat nu pot fi depistate la palpare si nici nu provoaca dureri ale sinului, potrivit newhealthadvisor.com.

Mamografia este investigatia medicala care pune in evidenta aceste moficirari, iar o astfel de analiza ar trebui facuta anual, la femeile trecute de 45 de ani, la indicatia medicului. Sunt prezente mai ales la femeile care au trecut de varsta de 50 de ani si este un semn natural al imbatranirii.

Microcalcificarile apar pe mamografie ca o multitudine de stropi mici, de culoare alba, si sunt in general benigne. Daca insa sunt semne ca acestea se organizeaza in ciorchini, aceste poate fi un semn al cancerului de san si este nevoie de investigatii medicale suplimentare pentru stabilirea unui diagnostic.

Care sunt cauzele calcificarilor

1.Traumatisme la nivelul sanului care pot duce la lezarea tesutului sau la necroza acestuia. In aceste cazuri cresc depozitele de calciu de la nivelul sanului.

2.Dupa instalarea menopauzei, femeile pot experimenta calcificari ale sanului din cauza inflamatiilor determinate de foliculii de par, a depozitelor de calciu de la nivelul vaselor de sange din sani, si, uneori, de secretiile de la nivel celular.

4.Disfunctionalitati la nivelul canalelor prin care curge laptele, precum ectasia - boala care determina inflamatii la nivelul cavitatilor acestor canale si, prin urmare, calcifieri sau mastita sau infectia la nivelul tesutului mamar.

Ce sa faci in caz ca ai calcificari

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro