Cand devin ciupercile toxice
Fii atent daca mergi sa le procuri tu singur din padure deoarece si in Romania exista soiuri toxice, cel mai bine ar fi sa le achizitionezi de la magazinele cu aviz de comercializare.
O alegere sanatoasa mai ales daca esti la dieta sau tii post, mai ales pentru ca acestea au in proportie de 80% celulele aseamanatoare cu cele umane.
Fii atent daca mergi sa le procuri tu singur din padure deoarece si in Romania exista soiuri toxice, cel mai bine ar fi sa le achizitionezi de la magazinele cu aviz de comercializare. Nu le prepara termic prea mult
De preferat ar fi sa le consumi preparate la gratar sau in salate. Ca sa verifici daca sunt toxice sau nu, pune o lingura de argint in apa in care fierb, daca aceasta nu se innegreste atunci ele sunt toxice.
In plus, atunci cand le tai, cele comestibile isi schimba imediat culoarea, insa trebuie sa ai grija ca si ciupercile comestibile, daca sunt foarte batrane pot deveni toxice. Recipientul in care alegi sa le gatesti este foarte important. Acesta nu trebuie sa aiba smaltul sarit pentru ca vor intra in reactie cu fierul. Si ar fi indicat sa le gatesti intr-o baza grasa nu in apa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro