"Cand, ca un milostiv, vei sedea Judecator..."

Un judecator roman a fost condamnat la 22 de ani inchisoare pentru niste "gainarii", sume derizorii. "Cand, ca un milostiv, vei sedea Judecator…" De aici, de la vorbele astea evanghelice, sa inceapa caznele cautatorilor de adevar judiciar !

acum 87 luni (4 Jul 2016)

Un judecator roman a fost condamnat la 22 de ani inchisoare pentru niste "gainarii", sume derizorii. In Norvegia, un tip a omorat vreo 70 de insi si a primit mai putin - 21 de ani. Institutul National de Magistratura trebuie iute reformat, altminteri ne vom trezi cu o droaie de monstri in roba.

Acolo, la scoala aia, de calfe in ale Dreptului, ei trebuie sa invete masura si mila. "Cand, ca un milostiv, vei sedea Judecator…" De aici, de la vorbele astea evanghelice, sa inceapa caznele cautatorilor de adevar judiciar !

*

Sever Voinescu scria deunazi ca "La Dumnezeu, dreptatea este, intotdeauna, precedata de bunatate". Si ca sa-i pricepem mai bine gandul, l-a citat pe Bartolomeu Anania, cu un comentariu despre Canonul cel Mare al lui Andrei Criteanul, in care "tema centrala este relatia antinomica dintre bunatatea si dreptatea lui Dumnezeu. Daca El, la Infricosatoarea Judecata, ii va osandi la chinuri vesnice pe cei pacatosi, inseamna ca e lipsit de bunatate; Si-au ingropat fiica inainte de Paste si criminalul se plimba ...

+Factura trecutului si PREVIZIUNI NEGRE pentru anul 2016. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro