Cand arta fotografica patrunde in sala de operatii. La Adevarul Live, de la ora 14.00

Cand arta fotografica patrunde in sala de operatii. La Adevarul Live, de la ora 14.00

Chiar daca pare o studenta care vine la cursurile de medicina, Cristina Bobe are deja experienta in domeniul fotografiei medicale si ajunge des in salile de operatii pentru a surprinde momente inedite ale interventiilor chirugicale.

acum 75 luni (24 Aug 2016)

Chiar daca pare o studenta care vine la cursurile de medicina, Cristina Bobe are deja experienta in domeniul fotografiei medicale si ajunge des in salile de operatii pentru a surprinde momente inedite ale interventiilor chirugicale. A transformat unele dintre aceste momente in expozitii foto inedite, iar acum se pregateste pentru "Gentle Violence", un vernisaj multimedia, in care va arata noi fete ale unor clipe care de obicei ne sunt interzise, la granita bisturiului cu epiderma. Editia din 2016 exploreaza corpul si reprezentarile proiectate asupra lui prin prisma conceptului de identitate (perceptie asupra sinelui) cu mijloace audio, video si fotografice, pornind de la cazul unor pacienti care au recurs la chirurgie plastica.

Fotografiile realizate de Cristina Bobe (foto jos), artist vizual, in timpul interventiilor chirurgicale vor fi animate de Paul Lupascu, motion designer, si transpuse in sunet de Sebastian Florea, sound designer. Proiectul a debutat in 2014, la Muzeul National Brukenthal, cu o prima expozitie (Gentle Violence - The Heart) dedicata inimii si chirurgiei cardiovasculare, iar in 2015 a fost prezentata la Muzeul de Arta din Cluj-Napoca, in cadrul Festivalului Photo Romania. Gentle Violence este un proiect initiat de Asociatia Smart Med, o organizatie non-profit si non-guvernamentala, care isi propune sa integreze arta in spitalele din Romania ca o componenta cu un impact pozitiv asupra starii de sanatate fizice si psihice a pacientilor. De la ora 14.00, artistul vizual Cristina Bobe (foto sus) povesteste in studioul Adevarul Live despre provocarile vietii de fotograf in salile de operatii, despre ce presupune munca intr-un asemenea loc, dar si despre felul in care relationeaza cu pacientii, medicii si rudele celor bolnavi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro