Cand are premiera documentarul "Iadul pe pamant: Caderea Siriei si ascensiunea ISIS" la National Geographic

Prin interviuri exclusive cu activisti, jurnalisti, diplomati, aparatori ai drepturilor omului, politicieni si cetateni obisnuiti, precum si pe baza filmarilor de arhiva, Iadul pe pamant prezinta un portret unic al vietii intr-o Sirie devastata de razboi, de la experientele unei familii ce traieste sub controlul ISIS si care reuseste, in cele din urma, sa fuga in Turcia, la luptatorii kurzi din Sinjar si militiile Shia din Irak si chiar la luptatorii afiliati al-Qaida din interiorul si din vecinatatea oraselor Aleppo si Raqqa.

acum 76 luni (18 May 2017)

Documentarul va avea premiera pe National Geographic vineri, 16 iunie 2017, de la ora 21.00, si va ajunge la publicul international din 171 de tari, in 45 de limbi. Acumuland aproape 1.000 de ore de filmari uimitoare si impresionante, Junger si Quested, care au mai colaborat la alte trei filme despre razboi ("Restrepo", "The Last Patrol" si "Korengal"), surprind carnagiul ingrozitor produs de razboiul sirian, consecintele politice si sociale si, cel mai important, pierderile de vieti omenesti, conturand, in acelasi timp, o perspectiva alarmanta a rolului Occidentului in crearea ISIS.

"Sebastian si Nick au reusit sa capteze, in mod extraordinar, toate fatetele acestei crize incredibil de complexe", a declarat Tim Pastore, presedinte al diviziei de programe originale si productie pentru National Geographic. iti va schimba perspectiva asupra conflictului sirian" - Veronica Wake, fost ofiter CIA si veteran al fortelor armate americane

"Este un film dificil de urmarit", admite Quested.

Prin interviuri exclusive cu activisti, jurnalisti, diplomati, aparatori ai drepturilor omului, politicieni si cetateni obisnuiti, precum si pe baza filmarilor de arhiva, Iadul pe pamant prezinta un portret unic al vietii intr-o Sirie devastata de razboi, de la experientele unei familii ce traieste sub controlul ISIS si care reuseste, in cele din urma, sa fuga in Turcia, la luptatorii kurzi din Sinjar si militiile Shia din Irak si chiar la luptatorii afiliati al-Qaida din interiorul si din vecinatatea oraselor Aleppo si Raqqa. Junger si Quested identifica meticulos fortele care au dus la izbucnirea conflictului teribil din Siria si au facilitat ascensiunea islamistilor radicali, care organizeaza si inspira, in prezent, operatiuni teroriste in lume.

Premiera globala a filmului a avut loc recent in cadrul Festivalului de Film Tribeca, urmata de vizionari la Festivalul International de Documen... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro